Dlouhá cesta z ráje přehled

Dlouhá cesta z ráje
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138767/bmid_dlouha-cesta-z-raje-65c93cda7a646.jpg 5 90 90

Autobiografický příběh trnité cesty někdejší rwandské modelky je strhující, i když často hodně syrové čtení. Děj se vrací ke genocidě, která v roce 1994 zcela rozvrátila zemi a zanechala za sebou statisíce mrtvých. Ihned v prologu je čtenář vystaven drsné scéně, když je Leah se svým půlročním synem, jeho chůvou a strýcem na útěku zastavena vraždícími Hutuy, kteří jí přímo před očima umlátí strýce k smrti, ji samotnou vážně zraní a nechají ležet na hromadě mrtvých těl. Leah se vydává na strastiplnou cestu, netuší, co se stalo s milovaným mužem, rodiči ani sourozenci, a nemůže nikomu věřit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR) , Knižní klub
Originální název:

A Long Way from Paradise , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhá cesta z ráje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Kaja1
20.10.2023 5 z 5

Nebylo to lehké čtení, neprospívá k tomu ani současná situace v Izraeli. Člověk opravdu nechápe, kde se v lidech bere ta nenávist a ta brutalita. Klobouk dolů před Leah, to co ona dokázala ve svém věku je k neuvěření. Opravdu silná žena . Přeju ji v životě už jenom štěstí.

Jirinamac
03.05.2022 5 z 5

Před časem jsem četla dvě knížky o těchto událostech, 1. byla knížka Přežila jsem a 2. Odpustila jsem, tak jsem věděla, že to nebude lehké čtení a taky nebylo. Od té události uběhlo skoro 30 let, ale takové děsy se dějí stále a nejen v Africe. Člověk si pak váží, že ráno vstane z teplé postele, v klidu se nasnídá a má před sebou celkem příjemný den bez problémů. Je to knížka, která zasáhne hodně citově. Leah měla ve své strastiplné a zoufalé cestě štěstí, že se dokázala vždycky obrátit lidi, kteří jí pomohli zachránit život její i jejího syna.


PavlaA
04.02.2022 5 z 5

Toto vyprávění o hrůzách genocidy ve Rwandě, mě velice zasáhlo. Často mi při čtení tekly slzy, bylo to velice smutné a otřesné zároveň.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhá cesta z ráje v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených20x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

autobiografické prvky genocida Rwanda uprchlíci

Autorovy knížky

Leah Chishugi
rwandská, 1976
2012  91%Dlouhá cesta z ráje