Dlouho jsme se neviděli přehled

Dlouho jsme se neviděli https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76099/bmid_dlouho-jsme-se-nevideli-JzZ-76099.PNG 4 160 160

87. revír série

< 32. díl >

Umíralo by se jim snáz, kdyby viděli toho, kdo jim přináší smrt? Detektivové 87. revíru se mohou jen domýšlet. Zatím před sebou mají jen jediný nesporný fakt: ti dva manželé jsou mrtví, zabili je krátce po sobě, a svého vraha určitě neviděli, protože byli oba slepí. Steve Carella a jeho parťáci si připadají podobně, když stojí nad mrtvolami Johna Harrise a jeho rovněž nevidomé manželky. Vidí jen dva mrtvé a jinak vůbec nic, nejméně ze všeho důvod, proč ti dva nešťastníci museli zemřít. Harris neprožil lehký život. Byl vietnamským veteránem přišel o zrak při výkonu vojenské služby. A jak pátrání pomalu a neochotně postupuje vpřed, vychází na povrch, že ve vlhkých asijských džunglích ztratil ještě mnohem víc. Taškář osud nabídl posměšnou výměnu: z války se vrátil nejen nevidomý invalida, ale i duševně značně poznamenaný člověk. Detektivy zavádějí stopy do hloubi do ne právě hrdé minulosti Ameriky, která nadělala z jedné generace svých mužů fyzické i duševní mrzáky. Zároveň se musejí jako amatéři z nutnosti nořit i do tajů psychiatrie a nečekaným policejním pomocníkem se stane i patron všech policejních lékařů Sigmund Freud. Zdá se totiž, že vodítko ke zdánlivě nesmyslné vraždě může přinést dávný sen, s nímž se Harris daleko od domova svěřil armádnímu psychiatrovi. Policisté zjišťují, že to bylo něco víc než sen: krvelačná noční můra, která se v průběhu následujících deseti let nedala zahnat a jen čekala na příležitost, aby na životy mnoha lidí vrhla svůj zlověstný stín…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Práce
Originální název:

Long Time No See , 1977


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouho jsme se neviděli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

kopeceli
14.02.2024 5 z 5

Klasický Ed McBain. Dlouhé popisy ulic, vyšetřování, slepeckého života. Ale mě to baví, proto ho čtu. Hodí se na dlouhá čekání, má uklidňující tempo a rozuzlení potěší.

Naďa2411
13.07.2023 3 z 5

Ano a zase ano, spisovatel umí zaujmout čtenáře nebo posluchače jako v mém případě. Akniha od které se nešlo odtrhnout. Opět autor popsal velmi precizní a puntičkářkou práci detektiva Steva Carelly. Vyšetřují se vraždy tří slepých lidí. Motiv se řeší až v dávné minulosti. Smekám a tleskám.


janina66
15.12.2022 2 z 5

Skvělý motiv vražd slepců. Steve se zamýšlí nad tím, proč a kdo?
Ale velmi a velmi zdlouhavé, zejména poslechem audioknihy. Zejména první polovina knihy oplývá omáčkou a popisem města. Stále jsem čekala na konfrontaci psa a pachatele, no a nic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouho jsme se neviděli v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených241x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x