Do poločasu 0 : 1 přehled

Do poločasu 0 : 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105410/do-polocasu-0-1-105410.jpg 4 8 8

Hrdinou knihy je třináctiletý kluk Mánek, zvaný Paragon, z varšavského předměstí. Rodiče zahynuli při varšavském povstání, bydlí u tety, do školy nechodí a tak se protlouká jak se dá. Jeho život se změní, když se kluci dozvědí, že se bude konat velký fotbalový turnaj neregistrovaných hráčů. Z jejich čtvrti se přihláší hned dvě jedenáctky - Syrenka a Uragán. Turnaj probíhá dramaticky, nejdramatičtější je pochopitelně finále, k němuž nastupuje i Paragonovo mužstvo ..... . ... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Do przerwy 0 : 1 , 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do poločasu 0 : 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

horejs
06.02.2023

Četl jsem knihu a viděl i seriál. Oboje se od sebe v něčem odlišuje, např. jména hrdinů jsou trochu jiná a v seriálu Marian - Paragon bydlí s matkou. Ten seriál si jednak pamatuji z dětství, jednak jsem ho získal v r. 2008 z Polska na dvd, takže samozřejmě v originále. Jmenuje se "Do przerwy 0:1". Pak ještě existuje jako celovečerní film s názvem "Paragon, gola!". Knížka je ale čtivá, stejně jako další knihy od téhož autora. Doporučit můžu např. "Bacha, černý paraple!" nebo "Klobouk za půl miliónu".

Turlogh
09.02.2021 5 z 5

Spisovatel Adam Bahdaj prostě umí psát. A to nejenom kovbojky (např. Černé sombréro) ale jak je vidět, též romány pro děti a mládež. Tento román je velice čtivý, napínavý a hlavní hrdina Paragon je hodně zajímavý chlapík. Události odsypávají jedna za druhou jen to sviští, čtenář se věru nenudí a náhle už je konec! Výborné, doporučuji, pro fotbalisty obzvláště. A nelze zapomenout na výborný polský televizní film či seriál, který již zde byl zmíněn a který i ve mě, jako tehdy asi sedmiletém chlapci, zanechal navždy hluboký dojem a trvalou vzpomínku na Paragona. Howgh.


hrdlickova_61
29.04.2019 5 z 5

Knížku jsem bohužel nečetla a moc ráda bych si ji někdy někde vypůjčila, kdyby bylo kde. Pamatuji si totiž seriál, a to velmi dobře, s mnoha podrobnostmi. A protože knížka je určitě podobně pěkná, tak dávám hvězdičky i jí.

V seriálu se mi líbila úvodní písnička ("Každý kluk snad má v kapse kouzelný klíč a s ním světa krásy, hravě odmyká si... svět je kulatý, náš svět je víc... každý snad, každý snad, klukem kdysi býval, míč je věrný, věrný kaamaarád, pojďte s námi hrát..." - nebo tak nějak) a byli mi sympatičtí kluci jako Paragon nebo jeho kamarád, který hrál při kopané v bráně.
Atmosféra seriálu mi byla velice blízká, protože jsem v té době kamarádila převážně s kluky. Naše honičky na panelárně, prolézání starých a opuštěných nebo naopak rozestavěných domů, dobrodružné výpravy do lesa nad městem, to byly krásné chvíle. I tu kopanou jsem si občas zahrála : o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Do poločasu 0 : 1 v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x