Do posledního okamžiku přehled

Do posledního okamžiku https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14076/bmid_do-posledniho-okamziku-7XU-14076.jpg 5 73 73

Vzpomínky Hitlerovy sekretářky Zápisky Traudl Jungeové vypovídající o jejích subjektivních vzpomínkách na dobu, kdy v letech 1942-1945 pracovala jako sekretářka Adolfa Hitlera. [Snila o kariéře tanečnice a o politiku se vůbec nezajímala, a přesto se Traudl Jungeová stala jednou z posledních a zároveň nejmladších osobních sekretářek Adolfa Hitlera. Věznění, teror, mučení, vraždy a občanské války jsou průvodními jevy všech diktátorů. Nic však dosud nepřekonalo hrůzné metody členů Hitlerovy nacistické strany. Jeho jméno bylo přes půl století skloňováno ve všech pádech. Byl nenáviděn a proklínán. Tento historický dokument je poutavým čtením pro ty, kteří se o tuto problematiku zajímají.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Bis zur letzten Stunde: Hitlers Sekretärin erzählt ihr Leben , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do posledního okamžiku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Emik87
23.02.2024 4 z 5

Pohled přímo od zdroje, tak říkajíc. Plná vzpomínek a situací při životě s Hitlerem. Ať už si po postavě sekretářky myslím cokoliv, knížka opravdu stojí za přečtení.

apq
25.08.2023 5 z 5

Kniha byla velice zajímavá a poskytuje zas nový nevšední pohled na "běžný " život Hitlera. Oceňuji, že autorka zapsala své vzpomínky brzy po válce, takže čtenář nemá pocit, že si náhle po několika desetiletích vzpomněla, jak tomu poměrně často bývá.


Filomena1961
26.04.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, která stojí za přečtení. Jedná se o výpověď Traudl Jungeové, sekretářky Adolfa Hitlera. Pracovala pro něho necelé tři roky. Bezprostředně po válce zachytila písemně své vzpomínky a prožitky, nejdůležitější události. Dostala se do víru Hitlerova vlivu, cítila se polichocena a co se jí osobně netýkalo, toho si nevšímala. Byla mladá- byla to naivita ? Ignorance ? Pohodlná důvěřivost ? Tyto otázky si kladla až o hodně později. Sama píše, že skutečně si život začala uvědomovat až po válce. Začala přemýšlet o podstatných věcech. Kladla si uvedené otázky, zabývala se významem lidských vztahů, nedokázala odpustit sama sobě.. Celé roky ji pronásledovala mučivá konfrontace, výčitky, že v mládí neměla dostatek kritičnosti a objektivity, to všechno vedlo k vyzrání její osobnosti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Do posledního okamžiku v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených11x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Adolf Hitler

Autoři knihy

Traudl Junge
německá, 1920 - 2002
Melissa Müller
německá, 1967