Doba jedová přehled

Doba jedová https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78542/doba-jedova-78542.jpg 4 314 314

Doba jedová série

< 1. díl >

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti. Autoři Anna Strunecká a Jiří Patočka, vysoce erudovaní a mezinárodně uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikologie s dlouholetými zkušenostmi v publicistice, podávají vysvětlení jasnou, přístupnou a srozumitelnou formou. Každá kapitola je doplněna odkazy na populární i vědeckou literaturu. Čtenářům se tak nabízí zcela ojedinělá příručka pro každodenní orientaci v nepřehledné oblasti ovládané zájmy trhu a zisku, s náměty, jak se bránit před mnoha zdravotními riziky a rádoby vědecky podloženými radami. Vydání první.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doba jedová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

michalsch
12.03.2024 3 z 5

Kniha má jistou informační hodnotu, ale nesmí ji číst člověk příliš úzkostlivý. Autorka některé škodlivé látky zveličuje, u jiných si myslím, že tvrzení o škodlivosti je určitě na místě. Ale chybí tam to základní - být v pohodě a řešit to, co mohu ovlivnit.

Helena0405
11.10.2023

Súhlasím s väčšinou komentárov. Hodnota knihy je v tom, že upozorní - a čitateľ si môže a nemusí toto varovanie všímať. Kedysi som si kúpila umelé sladidlo v prášku, boli tam dve zložky, jedna z nich aspartam. Keď som si osladila čaj týmto sladidlom, vždy ma do hodiny rozbolela hlava. Pokus som opakovala veľakrát. Potom som mala bolenie hlavy po vypití nejakého kúpeného džúsu. /Nie som typ, ktorého hlava bolieva. Veľmi, naozaj veľmi výnimočne, pri chorobe. /A po čase prišla ku mne informácia, že to môže byť práve aspartamom. Odvtedy čítam zloženie džúsov - no a "môj" domáci aspartamový prášok letel do odpadu. Dnes som si chcela "preklepnúť" sorbitol a na stránke ktorú nejdem uviesť, začína sa na "fit", píšu, že je bezpečný. Majú tam aj článok o aspartame. Tam sú propagandistické tvrdenia typu, že jeden z metabolitov a. - metanol - tvorí "iba" zanedbateľných 10 %. Akože IBA? A upokojujú tvrdením, že nápoje sladené a. obsahujä 6 x menej a. ako prírodný paradajkový džús. Možno som naozaj výnimočne citlivá. A možno nás je oveľa viac než pripúšťajú oficiálne zdroje... Jedni klamú, lebo chcú predávať. Druhí klamú, lebo chcú mať pacientov. Dnes je nebezpečné veriť nejakej autorite. Ani autorom knihy sa neoddá veriť vo všetkom. Ale vďaka za to, že takéto knihy ešte nestiahli fact-checkeri z trhu. Že ich ešte nezakázali.


Tygříček
18.09.2023 odpad!

Konspirační pseudovědecký výmysl. Kdyby se někdo řídil přesně podle knihy, tak nemůže dělat prakticky nic. Autorka v knize realitu buď překrucuje, dramatizuje a nebo si i úplně vymýšlí (ne, aspartam nebyl vyvinutý jako bojová látka). Vůbec se nedivím, že dostala bludný balvan.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doba jedová v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených459x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených29x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst131x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech6x