Hladové hry přehled

Hladové hry https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46282/bmid_hladove-hry-46282.jpg 4 238 238

Minulost... Saul Laski, lapený v kleci Hitlerova konečného řešení, je jedním z obrovského zástupu lidí předurčených zemřít v nechvalně proslulém vyhlazovacím táboře v Chelmnu. Ač se svému osudu vzepře, stane tváří v tvář zlu staršímu a drtivějšímu než jsou nacisté... Současnost... Když se na základě tohoto setkání odhodlá za každou cenu přežít, vydá se na cestu trvající několik desetiletí, při níž navštíví několik kontinentů a nahlédne do nejtemnějších zákoutí historie dvacátého století. Odhalí tajné společenství bytostí, které pravděpodobně často figurují v pozadí těch nejstrašlivějších a nejnásilnějších světových událostí; bytostí, které zabíjejí na dálku a prostřednictvím zmanipulovaných prostředníků; bytostí obdařených psychickou schopností „používat" jiné lidi: číst jejich myšlenky, podrobovat je své vůli, vnímat jejich smysly, krmit se jejich emocemi, nutit je konat nepopsatelná zvěrstva. Trojice nejmocnějších příslušníků tohoto tajného řádu se pravidelně setkává, aby posoudila a porovnala úspěchy, které zaznamenává při svém promyšleném, krvavém tažení. Ovšem při jednom setkání se stane něco, čeho by se nikdy nenadáli... Saulovo pátrání má brzy dojít cíle a lovci a oběti se setkají v boji, jenž pronikne do samé podstaty lidského násilí a určí budoucnost našeho světa.... celý text

Literatura světová Horory Válečné
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Carrion Comfort , 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hladové hry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Deia
25.01.2024 4 z 5

Príbeh začína veľmi dobre, máme tu akýchsi zvláštnych upírov, ktorí sa neživia krvou, ale emóciami a traja z nich medzi sebou hrajú akúsi hru - koľko ľudí zabili pomocou iných ľudí. Veľmi rýchlo sa to rozbehne, keď sa jedna z nich začne cítiť ohrozená a pozabíja pár ľudí. Prvá kniha ma naozaj bavila - to postupné rozpletanie toho, čo sa deje, prenasledovanie “upírky, plánovanie ich zničenia... Druhá kniha bola na tom podobne, tiež bola akčná, stále sa niečo dialo. Ale v tretej knihe moje nadšenie nejak opadlo a v podstate ma to začalo nudiť. Možno keby som to čítala zvlášť, postupne, tak by ma to bavilo viac, ale už som bola akási otupená. Tretia časť je rozťahanejšia a často som sa pristihla pri tom, že mi myšlienky utekajú niekde úplne inde. Nezachránil to ani poriadne akčný záver, pretože už som sa na to nejak nemohla sústrediť. Ale celkovo to bolo dosť zaujímavé, celé to spiknutie upírov, čo všetko ovládajú, ich letný tábor, kde vo veľkom hrajú vraždiacu hru... Často krát som si hovorila, že hrdinovia nemajú šancu ich poraziť. Zakaždým, keď to vyzeralo, že to pôjde, tak nastal nejaký zvrat - väčšinu som vôbec nečakala a poriadne ma prekvapili. Hlavné tri postavy boli taktiež sympatické, aj keď nie stále sa mi ich plány páčili. Pár kapitol bolo aj z pohľadu Melanie, jednej z monštier a tie ma iba rozčuľovali, ale to bol asi cieľ :D. Ako je to podarený príbeh, ale prospelo by mu, keby mal o pár desiatok (možno stoviek) strán menej.

Johny_H.
14.12.2020 4 z 5

(SPOILER) Zhruba do stránky 650 opravdu zajímavé a napínavé. Můžete promýšlet různé scénáře co se bude dít dál a poté to sklouzlo ke klasické otázce tak koho nechá autor na živu. Všichni víme jak to skončí. Zarážející pro mě bylo zjištění, že dějová linka končí 2 kapitoly před koncem knížky a zbytek je jen plkání o tom jak se jim to povedlo. Nakonec vás, ale autor dostane v závěrečné 79 kapitole. Musím říci, že pár postav skutečně byly bravurně vykreslené a promyšlené. Jen škoda za šachovou partii na konci možná kdybych hrál šachy užil bych si ji mnohem lépe.


st18321
26.07.2020 3 z 5

Zbytečně rozsáhlá kniha. První dvě knihy mě opravdu bavili a přečetl jsem je celkem rychle. Třetí kniha mě, ale už moc nebavila. Bylo to o ničem a kdyby auto 200 stran ubral vůbec by to nevadilo. Závěr byl už ale poutaví.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

1990 - Locus Awards (Horror Novel)
1989 - Bram Stoker Award (Best Novel)


Kniha Hladové hry v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených24x
v Knihotéce191x
v Chystám se číst162x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech6x