Brána Irkally přehled

Brána Irkally https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93382/bmid_brana-irkally-shZ-93382.jpg 4 360 360

Druhá část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660–1664. Píše se rok 1662. Po dvou letech na tureckých galejích je z Kornela Báthoryho sotva stín muže, jímž kdysi byl. Zdá se, že bezejmenného otroka čeká už jen smrt. Během obléhání Kréty osmanskou flotilou se však Báthory znovu setkává s tureckým vzdělancem a cestovatelem Evliyou Čelebim. Ten křesťanského rytíře a básníka vykoupí z otroctví a udělá z něj svého pobočníka na cestách. Na rozkaz samotného sultána má Čelebi doprovázet záhadného vezíra Kirmiziho Mustafu do odlehlých končin Sýrie a možná ještě dál, až k ruinám dávnověkých měst hluboko v poušti. Ať už je cílem vezírova tajného poslání cokoli, bude to nebezpečná pouť. Na Čelebiho, Báthoryho a ostatní číhají piráti, vzbouřenci, záhadní zabijáci, a možná i nepřátelé, jimž obyčejná zbraň neublíží. Vydání první... celý text

Romány Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Brána Irkally , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brána Irkally. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

HandyYeti
31.03.2024 4 z 5

Trochu jsem se druhého pokračování dobrodružství kapitána Báthoryho bál, poté co jsem si zde v komentářích přečetl, že je té magie už moc. Ale ne, čte se to výborně, děj má spád, hadrové hlavy létají vzduchem stejně jako v díle prvním a magie mi vůbec nevadila. Takže hurá na třetí díl.

jozor
22.10.2023 4 z 5

Tak dnes som to dočítal, výborné ale slabšie oproti prvému dielu a na môj vkus až priveľa mágie. Miesta som si pozeral na mape.:)


martin8550
11.09.2023 4 z 5

V tom to díle jsme se přenesli do divokého Kurdistánu a ze stránek téhle knihy na mě vykoukli Kara ben Nemsí a Hadži Halef Omar, a to i přesto, že děj této knihy se odehrává o dvě stě let dříve. Ale dobrodružství v říši Stříbrného lva vrcholící vypouštěným zlem z Pandořiny skřínky má v Karlu Mayovy jasnou inspiraci. I zde se družina hrdinů probíjí pouští a kurdskými horami, aby splnili úkol pro slávu osmanského velkovezíra. Je to však mnohem děsivější a temnější dobrodružství, než zažijí hrdinové mayovek. A počet uťatých kebulí převyšuje počet prstů na rukou i na nohou. Alláh akbar.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Brána Irkally v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených492x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených26x
v Knihotéce265x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x