Dobrodružství milovníka knih přehled

Dobrodružství milovníka knih
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202154/mid_dobrodruzstvi-milovnika-knih-40D-202154.jpg 4 219 219

Román o posedlosti. Peter Byerly vlastně ani nevěděl, jak se dostal právě do tohoto antikvariátu. Před devíti měsíci jím otřásla smrt jeho milované manželky Amandy, přestěhoval se ze Severní Karolíny na anglický venkov a doufal, že se tu znovu vrátí ke svému koníčku – sbírání a restaurování vzácných tisků. Když však otevře svazek z 18. století o shakespearovských podvrzích, vypadne z něj – Amandin portrét! Přestože akvarel očividně pochází z viktoriánských časů, podobnost je tak neuvěřitelná, že Petera posedne myšlenka přijít záhadě na kloub. Pátrá po stopách obrazu v historii a nakonec objevuje knihu, která by mohla s jednoznačnou platností říci, zda Shakespeare opravdu byl autorem svých her. Brilantní román o lásce a vzácných knihách tak prozkoumává i jednu z nejdráždivějších literárních záhad všech dob.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Bookman´s Tale - A Novel of Obsession , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství milovníka knih. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

petr_
09.05.2024 4 z 5

Kniha se mi četla dobře. Při její četbě jsem si uvědomil, že knihy jsou vlastně takovým naším strojem času, protože nás v dovedou přenést do minulosti, nebo dokonce sledovat jeden časový moment z různých pohledů různých postav na různých místech. Tato kniha je toho dobrým příkladem, protože sleduje děj v různých časových obdobích a vlastně až na konci se spojují jednotlivé nitky.
Dalším zajímavým aspektem je svět knih tak jak je zde popsán. Svět jejich restaurování posuzování a hodnocení.
Vůbec mi nevadila romantická linka příběhu jak ji označila Alma-Nacida, protože je pak příběh uvěřitelnější o člověku, který žil ve svém světě se svými problémy a dostane se mezi lidi s kterými si dobře rozumí a kteří zásadně obohatí jeho život.

Alma-Nacida
22.10.2023 2 z 5

Po slibném začátku to šlo kvůli romantické lince, která byla přeslazená, nevěrohodná a taky nadbytečná, tak nějak do kopru. Působí to na mě tak, že autor dostal zadání na knihu, která bude mít aspoň třistapadesát stran, i kdyby hrom bil, a bude o lásce. Chjo, kdo chce číst romanťárnu, ten se bude nudit u všech částí popisujících bádání a naopak kdo chce vědět něco o tom, jak to bylo s dobrým Willem, toho bude iritovat červenoknihovní vztah Amandy a Petera. Navíc Zpupný Krákal sedí jistě víc než Povýšená Vrána. A nikdo s panickou poruchoou neodejde od lékaře po druhé návštěvě s pilulkou, která vše zázračně vylepší až do té míry, že snoubence "přebere" matku. Možná kdyby se to zkrátilo o polovinu, mohlo to být svižné a hlavně čtivější. Takhle mi to jednou (s přeskakováním) stačilo.


marli58
22.08.2023 3 z 5

Jsem z knihy docela rozpolcená. Ze začátku se mně četla dost těžce. Spousta jmen a historická zápletka ve které jsem se ztrácela... Už jsem myslela, že nedočtu, ale příběh dostal spád i napětí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobrodružství milovníka knih v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených289x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených28x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst168x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech3x