Doktor Jajbolíto přehled

Doktor Jajbolíto https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517901/bmid_doktor-jajbolito-scV-517901.JPG 5 65 65

Príbeh o doktorovi, ktorý mal rád zvieratká a rozumel si s nimi. Kapitoly: Doktor a jeho zvieratá, Opica Čičí, Doktor Jajbolíto v robote, Krokodíl, Priatelia pomáhajú doktorovi, Lastovička, Do Afriky, Búrka, Doktor v nešťastí, Hrdinstvo papagája Karuda, Po opičom moste, Hlúpe zvery, Podarúnok, Ťanitolkaj, Opice sa lúčia s doktorom, Nové strasti a radosti, Ťanitolkaj a Barbora. Štvrté vydanie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor Jajbolíto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

666Jitka
08.12.2022 5 z 5

Tuto knížku obohacenou o ilustrace Josefa Lady jsem jako milovnice zvířat měla moc ráda a často jsem se k ní s radostí vracela. Veselá dobrodružství skvělého doktora Bolíto a jeho zvířátek mě jako malou holku dokázala výborně pobavit. Děkuji Čmeláčkovi za připomenutí této krásné dětské knížky :-)

Čmeláček
07.12.2022 5 z 5

Tahle kniha se mi fakt hodně líbila, dá se číst pořád dokola. A klidně bych se z fleku vydal s doktorem Bolítem do Afriky za zvířátky :))).


Apo73
08.03.2022 5 z 5

Tuhle knížku jsem měl v dětství opravdu rád. Dokonce jsem si ji jako jednu ze dvou (ještě Kapitánská dcerka) přečetl v ruštině. Pamatuji, jak jsem ji četl na škole v přírodě v Kořenově. Moc se mi líbila, nebyla vůbec ideologická a šlo o to, jak vyléčit všechna ta zvířátka, která za doktorem Bolíto (v originále Ajbolit) pochodovala. Naprosto unikátním (i v překladu) byl kůň, který je na obě strany koněm - a který se v geniálním překladu jmenuje Táhnitlač. Prostě skvělá dětská knížka"

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktor Jajbolíto v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x