Domov pro Marťany přehled

Domov pro Marťany https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41661/mid_domov-pro-martany-xUg-41661.png 5 154 154

Vyprávění o jednom školním roce 10leté dívky, která je šťastná v kruhu své rodiny i přesto, že její mladší bratr je nevyléčitelně nemocný. Na počátku příběhu se rodina stěhuje do vlastního domku a hrdinka prožívá všechny problémy života v novém prostředí. Snaží se najít kamarádku a po počátečním zklamání se zdá, že se jí to podařilo. Autorka akcentuje pozitivní přístup k životu u všech členů rodiny, jejich vzájemnou lásku a pochopení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domov pro Marťany. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

JankaV80
04.06.2023 5 z 5

Četla jsem já a ve stejném okamžiku i syn, kterému je 12 let. Kniha má dětem nějakým způsobem přiblížit život v rodině, kde je někdo s Downovou chorobou (syndromem). Je to život, kde musí mít člověk hromadu trpělivosti, porozumění, lásky, .......a kde se člověk nemá stydět za to, že se o takového člověk stará. Mně se kniha moc líbila, ale je pravda, že hlavní hrdinkou je děvče, takže možná bude kniha bližší této kategorii čtenářů.

alaoda
20.03.2023 5 z 5

Četla jsem se synem před pár lety. Myslím, že byl ve 4. třídě. Příběh ho ale vůbec nezaujal. Zřejmě tam bylo příliš holčičího světa, který mu byl cizí. Teď jsem se k příběhu vrátila s mladší dcerou (7 let), které jsem četla před spaním a ta byla nadšená. Těšila se na každou další kapitolu, vyprávěly jsme si o nemocných dětech, jinakosti, i o tom, jak poznat opravdové přátelství. Díky autorce, že se rozhodla zpracovat takové téma jako je Downova nemoc.


dpxcz
18.01.2023 3 z 5

Dočteno s páťákem jako jedna z povinných knih do školy. Četli jsem zase na střídačku nahlas, já teda schválně o něco méně.

Jinak kniha asi dobrá pro danou cílovku, mě vadily ty neustálé jednoduché věty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Domov pro Marťany v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených222x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených13x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech7x