Dopravní prostředky, které pohnuly světem přehled

Dopravní prostředky, které pohnuly světem
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462692/bmid_dopravni-prostredky-ktere-pohnuly-s-bHL-462692.jpg 4 8 8

Ilustrovaná historie dopravy pro všechny zvídavé kluky a holky. Každý z nás někdy cestuje – ale zatímco dnes si můžeme pohodlně vybrat třeba mezi autem, hromadnou dopravou nebo letadlem, vždycky to tak nebylo. Popovídejte si v doprovodu nádherných ilustrací se svými dětmi o tom, jak se naši předci přemisťovali v nedávné minulosti i před mnoha staletími! Čekají na vás slavní vynálezci a jejich nápady, které rozpoutaly technické revoluce, i velkolepé moderní stroje, díky nimž se lidstvo dotklo hvězd.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopravní prostředky, které pohnuly světem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

puczmeloun
23.02.2024 3 z 5

Jedna z těch knížek, kde kdybych počítal každé přečtení, mám díky zájmu pidižvíka roční výzvu na počet přečtených knih rovnou hotovou... Dopravní prostředky jsou dostatečně různorodé a ilustrace velmi povedené (a i hezky porovnávají více druhů stejného prostředku), aby to i nejmenšího čtenáře udrželo v pozornosti. Od lodí přes nejrůznější automobily a vlaky po letadla i raketoplán. Potud skvělé a moc nás to baví.

Horší hodnocení (přesto silnější 3*) pak míří za neujasněnou koncepcí knihy (nebo nejasné zaměření na mladou či dospělou cílovou skupinu), kdy se mísí texty populární s částmi technickými a zároveň stránky zaměřené na samotné dopravní prostředky s kapitolami spíše o událostech, které nějak pohnuly světem. Např. hned u dvou motorek jde v jednom případě spíše o člověka, než jeho prostředek, a v tom druhém o film pro pamětníky, jen s letmou zmínkou o značce. To by nemuselo vadit, ale celé to má být pro čtenáře od 9 let a onen mix všech zmíněných částí není úplně vyrovnaný. Umím si to představit třeba tak, že by u každého z prostředků byla jedna půlka o "stroji" a druhá o "příběhu". Pak by si každý přišel na své...

Karola050716
14.11.2022 3 z 5

Někdy zajímavé, někdy děs. Jestli ještě jednou v blízké budoucnosti uslyším spojení spalovací motor, tak si vystřelim mozek.


xxtom
28.11.2021 4 z 5

Hezká kniha (pro mladší čtenáře) o významných dopravních prostředcích doplněná povedenými ilustracemi. Škoda jen, že není delší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

07.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dopravní prostředky, které pohnuly světem v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x