Ukradený trůn přehled

Ukradený trůn
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26439/bmid_ukradeny-trun-82D-26439.jpg 4 132 132

Dragon Age série

1. díl >

Další lahůdka pro milovníky herních titulů. Ale nejen pro ně. Tato kniha potěší jak hráče, tak příznivce klasické fantasy, které by jinak příslušnost knihy k hernímu světu mohla odrazovat. Děj knihy je totiž zasazen před události ze hry samotné. Když je zrazena a zákeřně zavražděna Moira, Marikova matka, je mladý následník trůnu donucen ujmout se nové role. Pronásledován orlesiánci, obklopen špiony a zrádci, podceňován vlastními lidmi pro své mládí a nezkušenost, se staví do čela armády rebelů. Jak skončí Marikova cesta za právoplatným dědictvím? Pomstí smrt své matky? Získá zpět ukradený trůn?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Dragon Age: The Stolen Throne , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukradený trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

DarthSoren
19.09.2022 4 z 5

Videohru Dragon Age: Origins, nebo-li jedničku jsem moc nehrál, nicméně dvojku a Inquisition jsem si náramně užil a tak jsem se rozhodl, že dám šanci i knižnímu titulu z onoho světa.
A jak již zde bylo zmíněno, jedná se o velice milé překvapení. Ze zkušenosti je známo, že často dochází k situaci, kdy se těžce nepovede provést videoherní příbehy do knižního segmentu, nebo naopak (zdravím Assassin's Creed). U Dragon Age to problém není, možná i proto, že se bavíme o prequelu k herní sérii, ale mám za to, že tahle knížka si vede celkem dobře i v místech, kdy by jiné tituly selhaly. Postavy Marika i Loghaina jsou velice zajímavé a je zřetelný jejich vývoj, který je vzhledem k tomu co přežijou uvěřitelný a logický. Příběh jako takový dává smysl, místy je napínavý jak kšandy a i "lovestory" je zde podána netuctově a docela originálně, zvlášť když se dokopete do konce. Ano, konec, ten je něco. Nečekal jsem to, a ono to přišlo. Díky Stvořiteli!
Osobně mi vadilo nejvíc snad jen to, že se v příběhu občas moc skáče kupředu, třeba o tři roky. Když nejde o epilog, tak mi v knížkách všeobecně takové skoky jdou spíš proti srsti.
Je to čtivý příběh? To rozhodně. Je předvídatelný? No... některé věci asi jo, ale pár věcí v závěru mě teda překvapilo. Určitě jsem se bavil a to je podstatný.

Radesan
13.08.2021 4 z 5

První díl mne mile překvapil svou temnotou a tím, jak se hlavní postavy vlastně plácali ode zdi ke zdi, než něčeho dosáhli. Zakončení bylo o to zajímavější. Kdo má rád Dragon age, myslím si, že ho kniha bude bavit.


Gwilwilethiel
12.10.2020 5 z 5

Myslím, že pro milovníky her ze série Dragon Age je tato kniha skvělým rozšířením, které prohloubí příběh prvního herního dílu. Respektive kniha vrhá úplně jiné světlo na jednu z ústředních postav herního příběhu.

Bylo to moc hezké počtení, příběh byl poutavě napsaný a nechyběly v něm milé momenty, stejně jako ve hrách :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ukradený trůn v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených208x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených11x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

draci herní adaptace fantasy hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

David Gaider
kanadská, 1971
2009  76%Ukradený trůn
2010  78%Volání
2012  79%Rozštěpení