Duha nad Svatou zemí přehled

Duha nad Svatou zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145471/duha-nad-svatou-zemi-145471.jpg 3 2 2

Kniha seznamuje s životem „Malé Arabky“ – karmelitky sestry Marie od Ukřižovaného. Tato předchůdkyně sv. Terezie z Lisieux je symbolem snahy o porozumění západního křesťanství s východním a symbolem snah o dialog křesťanství s islamem. Na středním východě je uctívána stejně vroucně křesťany i muslimy.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Regenbogen über dem Heiligen Land


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duha nad Svatou zemí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Hanka_Bohmova
15.06.2017 3 z 5

Ve své době v češtině asi jediná kniha s informacemi o Mariam, malé Arabce, nepočítám-li nesehnatelné texty z počátku 20. století. Dnes tuhle brožurku snadno nahradíte pár minutami pátrání na internetu, loni vyšel i obsáhlý životopis. Svědectví jejího života může být pro západního křesťana těžko stravitelné, ale nedávné svatořečení dokazuje, že má co nabídnout.

Pro svou spiritualitu zaměřenou na Ducha svatého je mi Mariam inspirací a snad to mohu nazvat až osobním vztahem, ano, věřím v communio sanctorum. Kdysi v Betlémě jsem "utekla" ze společného okouněcího/nakupovacího zájezdového programu a vydala se na tamní Karmel, který Mariam založila a kde je pohřbena. Úžas nad okolnostmi a průběhem tohoto "setkání" mě dodnes neopustil.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Duha nad Svatou zemí v seznamech

v Přečtených3x
v Chystám se číst1x