Dům přehled

Dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495220/bmid_dum-DIF-495220.jpg 3 43 43

Mezi nebem a peklem stojí pouze jedno – Dům. Do života pětice lidí z různých koutů Spojených států začnou znenadání vstupovat děsivé jevy. Dosud bezproblémovou existenci nabourá nepochopitelné chování jejich bližních, smrt, po níž následuje návrat z mrtvých či setkání s podivnou, hrůzu nahánějící holčičkou a zvláštní panenkou. Všichni při konfrontaci s věcmi mezi nebem a zemí zjistí, že se v nich probouzejí vzpomínky na dětství, na trauma, které bylo tak silné, že je vytěsnili, aby mohli normálně žít. Teď vše ožívá a přede všemi začínají z mlh zapomnění vyvstávat i kontury záhadného, ponurého sídla. Ozvěny minulosti je ponoukají opustit svůj dosavadní život a vrátit se tam, odkud kdysi vzešli. Z temných chodeb a pokojů dávného dětství je volá hlas Domu. Aby zachránili sebe i své blízké, budou muset překonat obavy i neblahá tušení, zjistit, že nejsou sami, a postavit se svým nočním můrám, jinak je přízraky uvězní za dveřmi a mezi zdmi, zpoza nichž už definitivně není úniku. Dům je román, který se proslavil mimo jiné i tím, že ho za chůze zaujatě četl Stephen King, když ho v roce 1999 srazila a málem zabila dodávka řízená nepozorným řidičem.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The House , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

niki-chan
02.06.2024 2 z 5

Po zajímavém úvodu nastalo těžké zklamání. Následující kapitoly často neměly hlavu ani patu, postavy extrémně nesympatické a celek byl mimo. Jako klad uvádím čitelnost.

Annkag
02.03.2024 5 z 5

Dům byl zvláštní. A Dům byl stále na pozadí. Dům chtěl tých pět lidí mít u sebe. Dům chtěl aby každý z nich pochopil jeho úkol a přijal ho bez okolků s vírou že takhle to má být.
Zvláštní bytost se sexuálními úchylka i tá tušit že zlo v lidech je pod povrchem a čeká až pochopíme že někdy se s ním nedá bojovat bez obětí.
Já vím že kniha byla plná temnoty díky tomu že jsme to právě my kdo Domů a Zlé síle dávají tú moc existence.


Arkagas
25.06.2023 4 z 5

Upřímně si myslím, že Dům je kniha, která je určena čtenářům hororu, kteří se už v žánru více orientují a vědí, co všechno je může potkat. Že je to kniha zmatená a místy dost divná je sice pravda a já upřímně chápu všechny, kteří ji odložili, nicméně se za knihu musím postavit. Dům totiž není prvoplánově duchařina a i když se v něm objevuje postava posedlá brutálními sexuálními praktikami se všemi zúčastněnými, zkušenějším čtenářům musí hned docvaknout, že za tím bude něco víc. Ano, tohle je kniha o rozpadu osobností zevnitř, o zlu, které se dere na povrch skrze vzpomínky a události, které se udaly v domě. Ale je Dům opravdu to zlo, nebo je to všechno ještě úplně jinak? Dům opravdu není kniha pro každého, jelikož se jedná o horor, ve kterém se sice sem tam zjeví nějaká shasherovitá scéna, nebo duchařina, ale jinak zavání hodně psychologií až sci-fi linkou. Takže přesně knížka pro mě. Já jsem naprosto spokojená.
Moje hodnocení: 9/10

všechny komentáře

Související novinky (1)

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

horory strašidelné domy

Autorovy další knížky

Bentley Little
americká, 1960
2022  62%Společenství
2022  76%Konzultant
2022  60%Dům