Dům na kopci přehled

Dům na kopci https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256337/bmid_dum-na-kopci-FqI-256337.jpg 3 389 389

Do starého domu zvaného Hill House přijíždí čtveřice pátračů: odborník v okultních vědách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dědic domu Luke a také mladá dívka jménem Eleanor, o níž se téměř nic neví. Společně se rozhodnou přijít na kloub podivným úkazům, jimiž je dům proslulý. Ten však má s těmito nebohými tvory své vlastní plány.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Haunting of Hill House , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům na kopci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

lexikon_tf
21.05.2024 4 z 5

Staré tajemné domy, strašidelná atmosféra a bubáci, to mám ráda. Tato hororová klasika z roku 1959 mě dosud míjela, byl tedy čas to napravit.

Do sídla Hill House, neboli domu Na kopci, přijíždějí z různých koutů a s rozličnými motivy čtyři lidé, aby zde společně odhalili tajemství domu, jímž je opředený. Odborník na okultní vědy, který si dům pronajal, je totiž domem tak fascinován, že rozeslal dopisy nejrůznějším lidem, aby mu pomohli při pátrání po záhadách Hill House. Co se v útrobách domu skutečně odehrává?

Spíš než horor nebo klasická duchařina to pro měl byl psychologický román, ve kterém nahlédneme do nitra každého hrdiny a odhalíme tak jeho pohnutky, strachy a pochybnosti a to, jak na každého jednotlivce samotný dům působí. Doporučuji všem, kdo mají rádi ponurou atmosféru a precizně vykreslené charaktery postav.

evineckY
10.02.2024 3 z 5

Začátek knihy mi přišel skvělý, ale pak je to jen nuda.
S hororem to nemnělo nic společného, jen psychologický román.


Deia
25.01.2024 2 z 5

Tejto knihe som dlho odolávala - aj som ju chcela čítať, keďže je predlohou seriálu, ktorý sa mi veľmi páčil a aj som ju nechcela čítať, keďže hodnotenia nie sú najlepšie. Bohužiaľ, pridávam sa k tým menej nadšeným.
Príbeh mal skvelý potenciál. Starý, tajomný dom, v ňom iba štvorica ľudí, ktorí čoskoro začnú zažívať nepríjemné veci... Vyzeralo to veru nádejne. Ale nejak sa to pokazilo. Postavy boli proste zvláštne a dej sa točil prevažne okolo nich a ich rozhovorov, ktoré boli ale strašne odveci... zakaždým, keď sa rozprávali dve postavy, som mala pocit, že jedna hovorí o voze a druhá o koze. Taktiež mali veľmi zvláštne fantázie. To mi veľmi vadilo. A aj keď tam boli nejaké nadprirodzené javy, tak mi to prišlo, že tam sú len tak, aby sa nepovedalo - nikto nepátral po tom, prečo sa v dome deje to, čo sa deje a vlastne sme sa nič nedozvedeli. To ja nemám rada, veď keď už v dome straší, tak chcem vedieť prečo :D. Škoda, že to na tom stroskotalo, pretože ináč autorka vedela pripraviť poriadnu atmosféru, ale tieto veci ma tak rozčuľovali, že som si to vôbec nevedela vychutnať. A doslov, ktorý je v podstate akýsi rozbor tohto diela mi prišiel zbytočný a dosť nudný. Nevadí, aspoň som si na knihu spravila názor sama.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (6. - 10.7.)

08.07.2015


Citáty z knihy (1)

Nedělej to, našeptávala Eleanor dívence, trvej na svém hrnečku plném hvězd. Jakmile tě jednou přesvědčí, že máš být jako všichni ostatní, už ho nikdy neuvidíš.


Kniha Dům na kopci v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených472x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených10x
v Knihotéce210x
v Chystám se číst273x
v Chci si koupit72x
v dalších seznamech10x