Dvakrát do Kamerunu přehled

Dvakrát do Kamerunu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11416/bmid_dvakrat-do-kamerunu-fin-11416.jpg 5 78 78

Kniha je složena ze dvou částí - Bafutští chrti a Zoo v kufru. Obě části vyšly též jako samostatné knihy a jsou v nich popsány dvě Durrelovy výpravy do Bafutského království, jemuž vládl rukou pevnou, ale veselou bafutský Fon, neomezený vládce, majitel několika žen, Durrellův přítel a milovník tance a tvrdého alkoholu.

Literatura světová Humor
Vydáno: , Panorama
Originální název:

The Bafut Beagles , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvakrát do Kamerunu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Elea
09.10.2023 5 z 5

Vynikají, nesmírně zábavná kniha, podle mého názoru jedna z nejlepších autora.

Anežka010101
16.08.2023 5 z 5

Jen málokdo mne umí tolik rozesmát a pobavit.G.Durrell je výjimečný vypravěč a člověk: přala bych si moc, aby byl mým strýcem.Prostě jeho historky jsou úplně jedinečné. Byl to jeden z nejlepších autoru svého žánru. A před 29 lety jsem na něj narazila náhodou.Všechny jeho knihy jsou mantrou lásky k přírodě.Zároveň ve všech jeho dobrodružstvích nesledujeme jen přírodu a domorodce. Umí baječně vykreslit právě povahy nás, "civilizovanych" Evropanů. Opět jsem se skvěle bavila ..u obou knih.


vandalka
15.07.2021 5 z 5

Kniha, kterou s námi v dětství četla máma. Kniha, kterou jsem později v životě sama četla opakovaně. Kniha, kterou jsem předčítala svým dětem, navzdory jejich počátečnímu odporu. A dopadlo to stejně, jako když jsem jim chtěla číst "tu knihu o králících" - počáteční zděšení nad tak ohavnou a nudnou představou se přetavilo v závislost a neustále škemrání, ať čtu dál, ještě kousek, ať nepřestávám :) Fonovy hlášky se u nás dokonale zabydlely. Takže ano, doporučuji všemi deseti, všem věkovým kategoriím, pokud se nejedná o lidi, kteří mají odpor ke "žvížatům" všeho druhu. Já humorné knihy většinou nedávám, ale durrelovky patří k čestným výjimkám a Dvakrát do Kamerunu mám od něj snad nejraději.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvakrát do Kamerunu v seznamech

v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených11x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x