Dvě věže přehled

Dvě věže
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532639/bmid_dve-veze-65d5ebe3f02e6.jpg 5 7575 7575

Pán prstenů série

Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha letech padla do rukou Bilba Pytlíka. Trilogie Pán prstenů vypráví o nebezpečné cestě Bilbova příbuzného Froda, který musí opustit ospalou vesničku Hobitín v Kraji a vydat se na nebezpečnou cestu přes celou Středozem k Puklinám osudu, aby zničil Prsten, a zmařil tak Sauronovy temné plány.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Two Towers, 1954

Interpreti: Aleš Procházka

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě věže. Přihlašte se a napište ho.

morienhithwen
18.10.2024 5 z 5

Tentokrát jsem se při čtení soustředila hlavně na postavu Gluma a všeho, co s ním souvisí, a snažila se všímat si detailů, které bych zamlada přehlédla nebo nepovažovala za důležité.Tolkien to skutečně naplánoval tak, že bez hobitů by to nešlo, že? (Anglicky i česky.)

Eiktirin
11.10.2024 5 z 5

„Ony nepomřely! Řekl Stromovous. „Vůbec jsem neřekl, že pomřely ….. Zrtratili jsem je.

Nechtěl bych být moc ukvapený s chválou, ale tohle je prostě dechberoucí pokračování, které se od začátku drží ve skvělém tempu a krásně navazuje na předchozí díl. Sledujeme tu několik příběhových linek ať už Aragorna, Legolase a Gimliho, Smíška a Pipina nebo Froda a Sama. Všechny linky mě moc bavily, nejvíce asi linka se Stromovousem - Hú, Hrum Hům hmm. Ale i ostatní měli skvělé příběhy – linka setkání s Glumem, Faramirem nebo bitva v Helmově žlebu jsou skvělé. Příběh je zkrátka slvělý, ze začátku jsem se trochu bál, jak mi bude vyhovovat, to rozdělení těch dvou velkých linek, ale nakonec si myslím, že takhle je to skvělý.

Na bitvy se tu neklade tak velký důraz jako třeba ve filmu, ale vůbec to neubírá na „epičnosti“ a velkoleposti této knihy. Jak jsem psal u prvního dílu – tak i tady myslím, že jak film tak kniha jsou zkrátka dokonalé.

A stejně jako u prvního dílu jsem si i tuto knihu připomněl díky audioknize, kterou opět skvěle a možná ještě líp než první díl namluvil Aleš Procházka – jeho podání skřetů, entů nebo i Smeagola bylo úžasné. A jak tu už někteří psali, tak pasáže se Stromovousem mě zkrátka uspávaly. Takže můžu jen doporučit.

Takže pokud jste na pochybách, zda dát knize, e-knize nebo audioknize šanci – tak rozhodně neváhejte a jděte do toho…. Joooo a tak pomozce entům opět najít entky.

"BRAM-BO-RY, uvařit, rozšťouchat, dát do omáčky" - Udatný Samvěd

Dragonian
24.07.2024 4 z 5

Legendární dílo, které se řadí ke stavebním prvkům žánrů fantasy. Je potřeba pár věcí knize odpustit.
Nechte se unášet skvělým příběhem a nádherným vyprávěním.
Ten nejlepší způsob, jak do fantasy světa skočit rovnýma nohama.

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012

Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Dvě věže v seznamech

v Přečtených12 012x