Dvůr mrazu a hvězd přehled

Dvůr mrazu a hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387914/bmid_dvur-mrazu-a-hvezd-DCB-387914.jpg 4 1823 1823

Novela odehrávající se mezi třetím a čtvrtým dílem bestsellerové young adult série Dvůr trnů a růží. Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír. ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Frost and Starlight , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr mrazu a hvězd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (347)

Elenleb
21.05.2024 5 z 5

Celkově moc nechápu nízké hodnocení oproti ostatním dílům. Tento díl je zamýšlen jako obohacení příběhu a rozhodně svůj úkol plní skvěle. Doporučuji každému, kdo chce ve Velarisu strávit více času, navíc bez válek a výrazných zvatů.

dzejkbeltygros
20.05.2024 4 z 5

Příjemná oddechovka po prvních třech dílech. Doporučuji číst kolem Vánoc, pokud vám to vyjde. Je to psáno z více pohledů - Feyre, Rhys, Cassian, Morrigan. Což sérii zase trochu oživilo. Jsem zvědavá, co se bude dít dál, tak se vrhám rovnou na čtvrtý díl.


meredith6677
12.05.2024 5 z 5

Kniha sice oproti zbytku série nemá příznivé hodnocení, ale nemohu říct, že by se mi nelíbila. Naopak mi přišla jako příjemné osvěžení od těch věcných válečných taženích a manévrech. Prostě taková příjemná, rodinná idylka, kdy se čtenáři dostane poklidného pohledu na postavy a jejich vyrovnání se s válkou, která proběhla před půl rokem.
Pokud jste četli zbytek dvorů a milovali jste postavy, knihu doporučuji. Je to příjemné večerní počtení. Alespoň tak zažijete o pár stránek víc z života Vnitřního kruhu. :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2018


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2018


Citáty z knihy (2)

Mám ji ráda, protože ji má ráda jen hrstka lidí. Mám ji ráda, protože není lehké s ní vyjít ani jí porozumět. (Amren)


Musím tvořit, jinak by to všechno bylo k ničemu. Musím tvořit, jinak bych se samým zoufalstvím zhroutila a už nikdy nevylezla z postele. Musím tvořit, protože to vše nedokážu jinak vyjádřit. Je to těžké a bolí to, ale kdybych měla přestat, kdyby měly můj stav nebo vřeteno umlknout… v Nicotě by nezářila Naděje. (Tkadlena)


Kniha Dvůr mrazu a hvězd v seznamech

v Právě čtených31x
v Přečtených2 637x
ve Čtenářské výzvě215x
v Doporučených174x
v Knihotéce798x
v Chystám se číst437x
v Chci si koupit211x
v dalších seznamech15x