Dýchání pod vodou přehled

Dýchání pod vodou https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165169/dychani-pod-vodou-165169.jpg 4 305 305

Dýchání pod vodou série

1. díl >

Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Breathing Underwater , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dýchání pod vodou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (70)

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Knížka se krásně četla. Mrazilo mě, co vlastně Nick Caitlin dělal a při představě, že se tohle děje i doopravdy, mě mrazilo. Od autorky Alex Flinn jsem přečetla všechny knížky a všechny se mi líbily.

Barun
27.01.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem četla za účelem, že nevím pomalu do čeho jdu - anotace, která je zezadu na knize nic moc neprozradí. Nechala jsem se překvapit, neočekávala jsem samozřejmě nic složitého, spíše nějakou oddechovější četbu, což bylo z větší strany pravda.
Kniha se četla celkem rychle, hlavní postava – Nick – byl vykreslený ve dvou „fázích“, v jedné byl milující a skvělý přítel, ve druhé byl žárlivý a násilnický blb. Působilo to dost reálně. Víc k ději říkat nebudu, protože by si knihu měli přečíst všichni bez ohledu na věk, protože tahle problematika může nastat jak v takovém pubertálním věku i v dospělosti.
Knihu hodnotím lepším průměrem, a to hlavně za téma.
______________________________________________________________________
Hodnocení knihy: 3,5/5


seabook04
20.05.2020 3 z 5

Nečekaná.

Kdybych měla knihu popsat jedním slovem, rozhodně zvolím slovo nečekaná.
Naprosto miluji to, že anotace vám o knize absolutně nic neprozradí. Jsem čtenář, který anotace zásadně celé nečte, protože vám většina vyzradí první polovinu nebo dokonce celou knihu (ano, včetně zápletky a zvratů). Za tento fakt má kniha u mě obrovské plus.

Každopádně - její obsah.
Opět nečekaný. Do knihy jsem šla s tím, že se bude jednat o YA romantiku - znáte to, taková ta klasika v tomto žánru. Na začátku velké zamilování, uprostřed zvrat - rozdělení páru a finále - sjednocení páru. Ne. Toto v knize rozhodně nenajdete.

Ačkoliv knihu hodnotím 3,5/5*, autorka má můj obrovský obdiv. Proč?
Zpracovala neskutečně problematické a čím dál více aktuální téma, na příběh pohlížela realisticky, hlavní postava příběhu je více méně "ten zlý" a podala to pro mladší čtenáře a to přímo SKVĚLE!
Pro tzv. puberťáky, kterým tato kniha slouží nejen jako velice čtivý a poutavý příběh, ale také jako jakýsi návod a vlastně vysvětlení toho, co je může v partnerském vztahu potkat.

Pokud máte v okolí čtenáře ve věkovém rozhraní 13 - 16 let (samozřejmě záleží i na mentalitě jedince), dejte mu tuto knihu. Věřím, že po dočtení bude seznámen se skutečnostmi, které v "reálném světě" často najdete až je příliš pozdě a na tyto situace bude minimálně připraven ať už bude na jakékoliv straně.

HODNOCENÍ: 3,5/5*

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dýchání pod vodou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených483x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených28x
v Knihotéce284x
v Chystám se číst174x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány domácí násilí

Autorovy další knížky

Alex Flinn
americká, 1966
2013  76%Netvor
2013  73%Dýchání pod vodou
2014  71%Hvězda
2015  70%Čarovná