Dýka a kříž přehled
David Wilkerson , John L. Sherrill , Elizabeth Sherrill
Strhující příběh oddaného kazatele, který se rozhodl přinést poselství kříže do světa, ve kterém se problémy řeší dýkou.
Literatura světová Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: 2003 , Křesťanský životOriginální název:
The Cross and the Switchblade, 1963
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dýka a kříž. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem dostala někdy na přelomu své puberty a rané dospělosti coby nečekaný dar. Přiznám se, že sama od sebe bych si Dýku a kříž nikdy ke čtení nevybrala, ale k respektu k darujícímu jsem se začetla. A ono mne to kupodivu dost pohltilo. Ten přesah, co kniha dala, mi přišel hodně silný a ty snahy, které autor coby farář pomáhající mladým lidem, na které se všichni ostatní už vykašlali, mne fascinovaly.
Nevím, jestli by mne kniha v současné době a v mém současném věku (30+) dokázala pohltit tolik, co tehdy, ale tehdy jako mladému člověku, který nebyl o tolik starší než mládež, které kazatel v knize pomáhá, – to mne tehdy docela zasáhlo.
Kniha Dýka a kříž v seznamech
New York křesťanství Ježíš Kristus zfilmováno násilí gangy znovuzrození pro dospívající mládež (young adult) podle skutečných událostí
Skrýt reklamy
Kniha nebyla úplně špatná, ale hodí se spíše do knihovny pro věřící. Asi bude příběh hodně smyšlený, protože se mi moc nechce věřit, že by se tolik mladých lidí obrátilo k víře, když předtím byli součástí tlup a gangů, které se nebránili tomu použít nůž a snadno zabít.