Strach za oponou přehled

Strach za oponou
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390066/bmid_strach-za-oponou-OrK-390066.jpg 4 117 117

Eliáš Sattler série

< 2. díl >

SHERLOCK HOLMES MÁ BRILANTNÍ MOZEK. ELIÁŠ SATTLER NAVÍC DOKONALÝ ČICH… Na prknech, která znamenají svět, se nejhlubší lidské sny stávají skutečností. Jenže jaro 1913 přináší pražskému Novému německému divadlu samé nešťastné příhody. Ředitel Heinrich Teweles je přesvědčen, že nejde jen o souhru náhod, proto si na pomoc pozve soukromého vyšetřovatele Eliáše Sattlera. Sattler sice disponuje extrémně vyvinutým čichem, který mu pomáhá při řešení podobných případů, ovšem tentokrát se nemůže spolehnout pouze na něj. V prostředí divadla a opery není nic, jak se zdá, a pod pozlátkem rekvizit, vrstvami pudru a honosnými kostýmy se skrývá řada temných tajemství. Je v pozadí okouzlujícího světa andělské hudby a dramat na scéně bez viny alespoň Sattlerova výstřední průvodkyně Beatrix? Jsou Wagnerova díla prokletá a přinášejí neštěstí? Pátrání odkrývá vydírání, drogy i podezřelé úmrtí a viník, který už tuší, že je mu Sattler na stopě, rozehraje nebezpečnou hru…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strach za oponou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

astroweb
07.09.2023 4 z 5

Druhá autorova kniha, kterou jsem se zájmem přečetl. Atmosféra pražského divadla před 1. světovou válkou, parádní finále a spousta zajímavých historických reálií.

hanzmb
17.08.2023 3 z 5

Byl jsem dost zklamán. Po 1. dílu, ve kterém byla krásně popisována předválečná situace v Praze, se všemi, hlavně etnickými problémy, jsem se něčeho podobného v tomto dílu nedočkal. Nejsem žádný příznivec opery a vlastně o ničem jiném toho tam moc nebylo. I ty vstupy, signalizující možného pachatele, nebyly nejšťastnějším nápadem. Mám strach, že další díl bude stejně úzce pojatý, jen se opera zamění za film.


Galadwen
15.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Atraktivní prostředí opery, s nímž je autor dobře obeznámen, a jeho atmosféra se mi moc líbily, ale co se týče příběhu, první díl mě bavil výrazně víc. Strach za oponou je v závěru drobet překombinovaný (nemám úplně ráda, když vyjde najevo, že šlo o více na sobě nezávislých zločinů a padouchů - taková koncentrace kriminality na jednom místě na mě působí nepravděpodobně) a v průběhu málo dynamický. Moc tentokrát nefungovala chemie a spolupráce mezi Sattlerem a Křížkem, který se oproti "inkoustu" nějak vytrácí a příběh by se bez něj úplně obešel. Nicméně jako oddechové čtení pořád celkem dobré, přečtu si i třetí díl.

všechny komentáře

Související novinky (5)

Sherlock Holmes má brilantní mozek. Eliáš Sattler navíc dokonalý čich…

09.12.2020


Nový případ podivínského vyšetřovatele Eliáše Sattlera!

01.04.2019


Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strach za oponou v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených2x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit16x