Leviatan se probouzí přehled

Leviatan se probouzí https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175637/bmid_leviatan-se-probouzi-hl5-175637.jpg 4 466 466

Expanze série

1. díl >

Vítejte v budoucnosti. Lidstvo osídlilo sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. Rádo ale sahá po násilí a křehká rovnováha mezi pozemskou vládou, revolucionáři z vnějších planet a paranoidními korporacemi se může kdykoliv změnit ve válečné peklo. Jim Holden těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to stáli, spadne jim do klína tajemství, pro které je kdosi ochoten zabíjet – nemilosrdně a v nepředstavitelném měřítku. Detektiv Miller hledá mezi miliardami dalších lidí jednu jedinou dívku, která má to štěstí, že její rodiče jsou dost bohatí na to, aby si to mohli dovolit. Když ho stopa zavede k Jimovi Holdenovi a Scopuli, začínají zdánlivě nesouvisející dílky skládanky zapadat do sebe. Venku v Pásu vládnou odlišná pravidla a jedna malá loď může změnit vesmír.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Leviathan Wakes , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leviatan se probouzí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

murdoch
13.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Čitelné. Velmi. Fanoušek TV seriálu zde najde odpovědi na některé otázky, které ho při sledování nutně napadnou a na jejichž zodpovězení tam nebyl prostor. Hvězdičku ubírám jen - teď pozor, spoiler - za tu izolaci EMP pulzu vakuem - tam se podle mě šíří bez překážky. A úplně mi nesedí ovládnutí kolektivní mysli Erotu právě Julií... Ale jinak dobrý, doporučuji.

CalwenRamones
09.05.2024 5 z 5

Moje snad úplně první dočtené ryzí scifi? Jsem hlavně fanda fantasy tak mě žádná "space opera" nikdy nechytla.
Asi to bylo tím že v knihách bylo moc technických názvů a v tom se ztrácím a knihu odkádám.
Expanze první díl mě chytla hned od první stránky, nejoblíbenější postava zaručene Miller, prostě top polda. Trošku mě nějaké části dali zabrat hlavně politika, ale nic co by se nedalo při větší pozornosti přelouskat. A zafixovaná "detektivka" z pohledu detektiva byla taky skvělá. Cca druhá polovina takový lehčí horror či postapo byla vážně super. Konec lehce přitažený za vlasy ale ok beru to.
Nejdřív jsem viděla pár dílů seriálu a pak jsem zjistila že je dle knih takže jsem si sehnala komplet a láska na první pohled/čtení.


Las_T
11.04.2024 4 z 5

Nic složitého na čtení, žádnou hard scifi space operu od toho nečekej. Politický konflikt a zasazení příjemné, bohužel konflikt mezi dvěma protagonisty je až moct na sílu. Ohledně hlavních postav... Holden je nejméně sympatická postava jakou jsem kdy v scifi žánru potkal. Nejspíš jsem mu měl fandit, což bylo nad moji sílu. Z představy, že je hlavní postavou celé série mi trochu běhá mráz po zádech.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. 10. - 6. 11.)

29.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší SF)


Kniha Leviatan se probouzí v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených615x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených44x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst296x
v Chci si koupit97x
v dalších seznamech4x