Zlatá klec přehled

Zlatá klec https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405950/bmid_zlata-klec-XLk-405950.jpeg 4 626 626

Faye série

1. díl >

Napínavý román se odehrává ve Stockholmu a točí se kolem Faye, ženy připravené udělat cokoli, aby dosáhla toho, po čem nejvíc touží: pomsty. Faye a Jack jsou dokonalý pár snů. Společně vybudovali úspěšný byznys ve Stockholmu, bydlí v luxusním bytě a jsou obklopeni „bohatými a krásnými“. Narození dcery Julienne korunuje jejich štěstí. Postupně ale Jack tráví stále víc času v práci a přestává se svou ženou sdílet věci kolem firmy. Začínají se vzdalovat. Jednoho dne Faye přistihne Jacka doma v posteli s jeho krásnou a úspěšnou kolegyní. Poté, co ji zradí, se její svět rozpadne na kusy a jí nezůstane vůbec nic. Je naprosto zničená, dokud se nerozhodne, že mu všechno oplatí, a zosnuje krutou pomstu. Dobře zná jeho slabá místa, a co je nejlepší – nespěchá. Navíc, Jack není první muž, s nímž si Faye musela vyřídit účty. Zlatá klec je román o odvážné ženě, která vzala osud do svých rukou poté, co byla využita a zrazena. Dramatický příběh zrady, vykoupení a pomsty. Camilla Läckberg s nebývalou bravurou buduje hutný příběh se zápletkami tak nečekanými, že vás zvednou ze židle.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

En bur av guld , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá klec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (199)

eDex
10.05.2024 4 z 5

Ale jo, tato mini série od mojí oblíbené Camilly Lackberg, královny švédské krimi, která celosvětově prodala už přes 30 milionů knih (!!!) je oddychové čtení a četla se hezky.

Tato série se zlatým a stříbrným dílem, ke kterým se ještě brzy přidá i bronzový díl ( v originále právě vyšel), je typickým čtením pro ženy. Dílem společenský román, dílem lehký thriller.

Ačkoliv to na první pohled nemá moc společného s autorčinou detektivní sérií Fjallbacka s Erikou a Patrickem, či sérií Mentalista, napsanou ve dvojici se švédským mentalistou Fexeusem, na druhý pohled zdání klame.
Rukopis všech dílů nese typické prvky autorčina nenapodobitelného stylu; skvěle vymyšlený námět a zápletka, zajímavé postavy, napínavé a gradující vyprávění, překvapivé zvraty a maximální čtivost.
To vše napsané a odvyprávěné suverénně a lehce.
Na druhé straně však obě detektivní série autorky mají o rozměr navíc a líbí se mi daleko víc.

Jančislava
19.11.2023 4 z 5

Začátek knihy mě tolik nebavil, ale postupně jsem začínala být zvědavá, jak to bude dál. Tím, že jsem omylem, rezečetla druhý díl, než jsem zjistila, že je to pokračování Zlaté klece, jsem věděla jak to dopadne, ale neznala jsem příběh okolo. Zapomněla jsem na styl, kterým spisovatelka píše, pro mě spíše jednoduchý až naivní, ale když jsem si zvykla tak mě mě kniha bavila. Faye mi sice úplně sympatická nebyla a to ani když se konečně vzchopila, ale ani mi moc nevadila. Celkově se mi kniha líbila. Druhý díl si přečtu, mám ho už vlastně rozecteny.


Čand@
20.10.2023 1 z 5

A na toto som čakala rok, až to bude v knižnici volné na požičanie. Na Faye, ktorá mi bola nesympatická ako v úlohe naivnej a ponižovanej milionárovej manželky, tak v úlohe dravej pomstiteľky, ktorá si ide za cieľom nie cez mŕtvoly, ale cez postele hocijakého chlapa (či zväčša skôr chlapčiatka), čo jej príde do cesty. Tým si akože dokazovala, že aj ona dokáže byť rovnaký prasák ako jej muž alebo čo? Naozaj veľmi úbohý vývoj hlavnej postavy nezachránila ani dojemná vložka so smrteľne chorou najlepšou kamarátkou (v štýle Cesty svätojánskych mušiek). Camillu čítam rada, ale toto sa jej fakt nepodarilo. Pokračovanie som vrátila do knižnice bez toho, aby som ho vôbec otvorila.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (duben)

02.05.2019


Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá klec v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených856x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených25x
v Knihotéce306x
v Chystám se číst322x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

nevěra zrada pomsta thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Camilla Läckberg
švédská, 1974
2009  82%Ledová princezna
2014  84%Andělíčkářka
2019  78%Zlatá klec
2018  83%Čarodějnice
2010  84%Kazatel