Letní strom přehled

Letní strom https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19836/mid_letni-strom-Vs0-19836.jpg 4 96 96

Fionavarská tapiserie série

1. díl >

1. kniha trilogie Fionavarská tapisérie. Úvodní svazek trilogie Fionavarská tapisérie je příběhem sympatické pětice studentů kanadské univerzity. Kimberly, Kevin, Jennifer, Dave a Paul jsou tajemným cizincem, Lorenem Stříbropláštěm, pozváni do magické Fionavary, prvního ze všech světů. Mají se zúčastnit oslav padesátiletého výročí vlády velekrále, ovšem jejich osudem je sehrát ve světě Fionavary mnohem důležitější roli, u každého z nich trochu odlišnou, ale vždy významnou. Po celé věky uvězněný temný bůh Rakoth se totiž uvolnil z pout a nad zemí se stahují černá mračna zmaru a krvavé války… Fionavarská tapisérie je klasickou fantasy nesoucí se v té nejlepší tolkienovské tradici, po téměř dvacet let od svého vzniku inspirovala mnoho dalších hudebních, literárních i uměleckých děl a svou značnou oblibu si zachovala dodnes. Přeložila Linda Bartošková.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

The Summer Tree , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní strom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Chidlink
21.01.2024 3 z 5

No mám z té knihy dost rozporuplné pocity :D Prvních 120 stran není moc dobrých, občas mě přišlo že postavy jednají nesmyslně a nelogicky. Ztrácel jsem se v ději i ve jménech a historických událostech, kterých je požehnaně. Proč tohle autor nerozvedl do více stran ? Každopádně od strany 120 se z toho začíná stávat úplně jiná kniha a od strany 150 jsem měl pocit, že knihu začal psát naprosto jiný člověk. Druhá polovina je o hodně lepší, záživnější a lépe slohově napsaná. Je to klasická fantasy a vůbec ne špatná :) Nicméně musím dát 60% za poměrně zpackaný začátek. Uvidím co přinese druhý díl.

wena
21.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem měl problém se začíst ale jak plynul příběh už mě to chytlo a mělo to spád.


SONP
11.10.2022 3 z 5

Obálka a začátek opravdu krásné. Velmi se mi líbil nápad, že se hlavní protagonisté dostanou do fantasy světa právě z univerzitního prostředí, kde vznikla v hlavě jistého jazykozpytce ta fantasy nejfantasyovitější. Nicméně ten samotný svět Tapiserie už byl tak přemytologizován, že na vytváření nějakého vztahu k postavám už pro mě nezbylo místo. A tak jsem knihou celkově tak nějak jen proplul, aniž by ve mě zanechala nějakou stopu nebo aniž by mě zajímalo, jak se osudy uvězněných vysokoškoláků budou vyvíjet dále. Celkový dojem proto spíše rozpačitých 60%.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Letní strom v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených131x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených11x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst124x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech8x

Autorovy další knížky

Guy Gavriel Kay
kanadská, 1954
2009  79%Letní strom
2012  93%Pod nebesy
2019  78%Poslední záblesk slunce
1999  79%Tigana
2011  84%Nejtemnější cesta