Frida Kahlo a barvy života přehled
Caroline Bernard
Mexiko, rok 1925. Sedmnáctiletá Frida Kahlo se chce stát lékařkou. Strašlivá autobusová nehoda však její plány zhatí. Pak potká Diega Riveru, proslulého malíře a lamače ženských srdcí, a po uši se do něho zamiluje. Když ji Diego požádá o ruku, okamžitě souhlasí. Jenže on jí nedokáže být věrný, a navíc se zdá, že její touha po dítěti zůstane nenaplněná. Navzdory překážkám se Frida nevzdává svého ideálu bezbřehé lásky a života podle svých představ. Objeví malování a svými obrazy vypráví o svých snech. Přímočarostí, pestrým oblečením a mayskými šperky a samozřejmě originální tvorbou se stane jednou z nejproslulejších malířek naší doby.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
Frida Kahlo und die Farben des Lebens, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frida Kahlo a barvy života. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha mě úplně pohltila. Jde o velmi silný příběh, který je výborně napsaný. Je obdivuhodné, jak se Frida Kahlo dokázala poprat se všemi překážkami, které jí život připravil. Její chuť do života, odvaha a odhodlání je opravdu inspirativní. Románové zpracování se mi moc líbilo. Skvělé byly i popisy různých obrazů, které Frida namalovala. Kniha si určitě zaslouží plný počet hvězdiček.
O Fridě Kahlo jsem netušila nic, dokud jsem si knihu nepřečetla. Není to žádný literární "zázrak", ale beletristické zpracování jejího života pro nějaký základní rozhled stačí. Líbily se mi popisy různých obrazů a myšlenek za nimi. Člověku najednou dávají větší smysl.
No a taky se mi dost líbila ta linka života ve stínu úspěšného muže a postupného osamostatňování. :-)
S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)
30.07.2023
Příběh Louise Weberové, múzy Toulouse Lautreca
24.01.2023
Knižní novinky (10. týden)
06.03.2022
Kniha Frida Kahlo a barvy života v seznamech
malířství životopisy, biografie životopisné, biografické romány Mexiko malíři Frida Kahlo, 1907-1954 malířky
Skrýt reklamy
Tak tahle knížka se mi opravdu líbila :) Vlastně se mi zatím líbily všechny z edice Významných žen, ať už od této autorky, nebo třeba Laury Baldiniové :)
Pár obrazů a pár střípků ze života Fridy Kahlo jsem znala už dříve, nicméně až tento příběh mě přiměl zjistit si o osudu této významné malířky více.
Doporučuji určitě všem :)