Přítelkyně smrti přehled

Přítelkyně smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298531/bmid_pritelkyne-smrti-qKQ-298531.jpg 4 598 598

Funebračka série

1. díl >

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete? Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně. Jak toho může být schopná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

Totenfrau, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přítelkyně smrti. Přihlašte se a napište ho.

goergina
23.09.2024 4 z 5

V poslední části jsem se trochu ztratila, ale nakonec jsem nit zase našla.

Zvláštní styl psaní, který nemusí vyhovovat každému, ale pro mě to byla osvěžující změna a pěkně to odsýpalo.

Je pravda, že hlavní hrdince to všechno procházelo příliš snadno, aniž by na sebe upozornila, ale s přimhouřenýma očima a drobným vysvětlením se to dá přejít.

Děj se mi jinak líbil opravdu moc. Pořádné drama, vraždění, akce. Slibuji si hodně i od dalších dílů, tak snad nebudu zklamaná.

jarda155
07.07.2024 2 z 5

Trochu drsnější thriller, kde důležitou částí je místnost v pohřební službě, kde se toho odehrává poměrně dost a je to i patřičně popsáno.
Pokud však beru do ruky knihu s nálepkou bestseller přes 1/5 obálky, tak očekávám o dost víc,než jsem dostal.
Ze 400 stran je to slabých 300, protože mezi 49 kapitolami jsou vždy 2 až 3 prázdně předěly.
V příběhu je spousta věcí, které mi nesedly a přijdou mi za hranou logičnosti celého příběhu.
1. policista v klidu přejde vraždu 2 lidí, protože se do pachatelky zamiluje a stačí mu vysvěltení, že si to zasloužili.
Hlavní svědkyně všech událostí běhá v klidu po městě a je zlikvidována až v půlce knihy. První "odsouzený" na základě pocitů a výpovědi neznámé osoby.Absolutní nesmysl při nekomunikaci podezřelých, kdy postupně mizí a ti přeživší se vůbec nevarují i když je jeden z nich polda.Přítomnost hrdinky na místě činu, její vniknutí do zamčeného bytu bez známek poškození a hlavně to jak si sama v klidu poradí se všemi, které zabíjí. Naprosto vynechána jakákoliv reakce policie. 2. policista, který opět zaslepen láskou k hrdince ignoruje všechno dění a doufá, že s ní bude žít, poté co ji zabil manžela.
A konec, kdy v noci po vloupání do krematoria spálí tělo a zamaskují to přepsáním čísla protokolu.(po dopsání komentáře jsem snížil ze tří hvězd na dvě)

hanzmb
28.06.2024 4 z 5

Velmi solidní detektivka a z nečekaného regionu. Nevybavuji si, kdy jsem naposledy četl něco od rakouského spisovatele. Tu její černotu ještě násobí prostředí pohřební služby. Na druhou stranu ji to zase zreálňuje, protože jen otrlá pohřebačka by takhle dokázala uklízet. Jsem zvědavý, s čím může autor přijít v dalších dílech, když tento příběh prakticky uzavřel a hrdinka není ani policistka či gangsterka, na které se vraždy pravidelně lepí. Ta * dolů je za to, že 5. bídák je zřejmý už od počátku pátrání.

Osm let tančí jeho prsty po jejím těle...

Kniha Přítelkyně smrti v seznamech