Galveston přehled

Galveston https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251647/bmid_galveston-JGv-251647.jpg 4 125 125

Roy Cady, vymahač dluhů a příležitostný zabiják, už zažil i lepší časy. Nejenom, že se od lékaře dozvěděl, že má plíce plné neléčitelných nádorů a jeho mafiánský šéf Stan mu přebral holku – teď na něj Stan navíc ještě nachystal léčku, ze které nemá vyváznout živý. Jenomže Roy má setsakramentsky tuhý kořínek. S krvavou spouští za zády a dvěma dívkami po boku, osmnáctiletou prostitutkou Rocky a její tříletou sestrou Tiffany, utíká z New Orleans do texaského Galvestonu. Nepravděpodobná, násilím a náhodou dohromady svedená trojice nachází útočiště v zaplivaném motelu plném zkrachovalých existencí, kde se Roy, zdeptaný úvahami o smrti a promarněném životě, rozhodne ještě naposledy udělat něco smysluplného… Brilantní románová prvotina Nica Pizzolatta, autora veleúspěšného seriálu Temný případ (True detective) s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem, v hlavních rolích, který v loňském roce doslova ohromil diváky i kritiky.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Galveston , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Galveston. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

terezarath
02.04.2022 3 z 5

Galveston ve mně žádné velké nadšení nevyvolal. Příběh byl zdlouhavý, spíše než vyprávění se to podobalo otravnému popisu událostí. Nebyla v tom žádná gradace, příběhová linka byla smutně plochá a tak trochu předvídatelná. Hlavní postavy byly nesympatické, rychlé střídání nálad mi lezlo na nervy. Další mínus bych viděla v lehce chaotickém přeskakování v časových osách. Od závěru jsem čekala víc.

trudoš
20.02.2022 4 z 5

Začátek výborný a vůbec celá první polovina románu mě vysloveně nadchla. Jenže pak se nadšení začalo vytrácet, když jsem pochopil, kam zápletka směřuje. Tedy ne že by se dalo o nějaké zápletce mluvit. Galveston je prostě román ve stylu filmu Pomsta Tonyho Scotta, kdy celou dobu vyhlížíte eskalaci, jenže ta ve finále přijde ze zcela jiné strany, než dle tradic očekáváte.
Přestože po jazykové stránce nemám co vytknout, přesně tento druh románů mi jednoduše nesedí – málo se toho děje, hodně se mluví, prožíváme jednu osobnostní krizi za druhou a nakonec to nikam nevygraduje. Atmosférou podobný kousek thrilleru Krev na sněhu od Joa Nesbøho dokáže však díky většímu počtu stran v některých momentech nudit až hrůza a to především pro nulový vývoj gradace a spousta fňukání ve slovech. Tíha středního věku je u nájemného zabijáka z psychologického hlediska asi náramná věc, ale mě se tento způsob budování napětí zdá se poněkud nešťastný. A nic na tom nemění ani tarantinovská drsnost vyprávění.


knihomolka525
05.08.2021 5 z 5

Zdařilá gangsterka.Jako když se díváte na film.Nic podbízivého.Děj se odehrává v odlehlých končinách ,kde se lidi protloukají jak se dá.A jak kdo umí.Nikdo před ničím neuteče.Konec vás asi překvapí.Přečteno za jeden den.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (22. - 26. 6.)

23.06.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Galveston v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených6x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x