Olympia přehled

Olympia https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453995/bmid_olympia-otS-453995.jpg 5 112 112

Gereon Rath série

< 8. díl >

Uprostřed všeobecného olympijského nadšení musí Gereon Rath v utajení vyšetřovat vraždu v olympijské vesnici. Vládci Německa se obávají, že hry sabotují komunisté. O tom má Rath své pochybnosti a odvádí svou práci spíše apaticky, zvlášť když má své vlastní problémy: je hostitelem amerických turistů a jeho manželka Charly na protest odešla z domu. Poté v olympijské vesnici narazí na kolegu s komunistickou minulostí, který se také zdržoval na místě činu. Zatímco je podezřelý vystaven brutálním výslechům SS, dojde ke druhé vraždě. Rath horečnatě pátrá, aby zabránil další smrti, přičemž netuší, že již byl vynesen i jeho vlastní rozsudek smrti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Olympia , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olympia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Denny456
18.02.2024 4 z 5

Sedmičku a osmičku, tedy Marlowa a Olympii jsem četl v jednom zátahu na dovče. A evidentě je jde i společně hodnotit. Rath je pořád super. Skvělý popis života v Německu. Trošku krkolomnější zápletky kriminalistické. To mi ale moc neva, protože na detektivky moc nejsem a ani si nejsem jistý, že toto pravé detektivky jsou. Proplétání historických postav a dějů je čím dál lepší. U Olympie mě začal vadit nepřekládání angličtiny. A slyšel jsem, že v dalším díle je to ještě horší.

Čmeláček
16.01.2024 5 z 5

Ani tenhle osmý případ s Gereonem Rathem a jeho Charly neztrácí na tempu. Zase to bylo skvělé čtení, fakt moc se mi líbila atmosféra olympijské vesnice v Mnichově v létě 1936. Kromě toho se bude muset Gereon vypořádat s americkými turisty, které si nedobrovolně nakvartýroval do bytu. Charly ho v tom nechá samotného a za to jsem jí fandil! :) No ale tohle nebude ani zdaleka všechno, co se tady stane, to je snad jako jasný :), protože nějaká ta vraždička nebude chybět taky. Dávám za pět a doporučuji!


PájaHája
06.12.2023 5 z 5

Opět další skvělý díl. Dobrá kriminální zápletka. Těším se na další pokračování a jsem zvědavá, jak to dopadne s Gereonem a Charly.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Olympia v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x