Ghibliotéka přehled

Ghibliotéka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496892/bmid_ghiblioteka-BcU-496892.jpg 4 35 35

Když se dají dohromady dva fanoušci japonského animovaného filmu, nemusejí z toho být jen hodiny strávené s pop-cornem – či stylověji se suši – u obrazovky. A diskuse o filmech nemusejí zůstat jen mezi nimi – zvlášť když mají takový talent sbírat informace i dojmy jako Michael Leader a Jake Cunningham. Tito dva, pohánění svým nadšením a mladickým elánem, vybavení schopností psát, proměňovat nápady v činy, odvážně cestovat a oslovovat proslulé tvůrce anime, vytvořili nejprve podcast o tvorbě největšího filmového studia, kde anime filmy vznikají – Studia Ghibli. Následně na jeho základě dali dohromady knihu. Nazvali ji Ghibliotéka a dozvíte se v ní o 24 hlavních filmech i o tvůrcích z Ghibli to nejzajímavější, a přitom se budete kochat těmi půvabnými i dramatickými obrázky v nezaměnitelném stylu. Tohle je kniha, která poskytne zábavu i solidní informace a která je určená milovníkům J-popu, animovaného filmu, zejména pak anime, a v neposlední řadě i studentům filmu.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Obrazové publikace
Vydáno: , Gate
Originální název:

Ghibliotheque , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ghibliotéka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Lusa
předevčírem 4 z 5

Kniha me donutila dokoukat filmy od ghibli na které předtím nebyl čas a porad přemýšlet nad tím zda mam jít do Hrobu světlušek. Určitě je to skvělý pomocník při seznamování s Miazakiho filmy.

carl_cox
11.02.2024 3 z 5

Škoda, že kniha, na kterou jsem se opravdu velmi těšil, dopadla tak všelijak. Nejlepší věcí je jednoznačně grafické zpracování. Kniha, i při své skromné tloušťce, je opravdu bohatá na doprovodný obrazový materiál. Ikonickými záběry z filmů, plakáty a různými drobnostmi se tu opravdu nešetří, takže si snadno připomenete vzhled a náladu jednotlivých filmů. Co se opravdu, ale opravdu nepovedlo, je překlad (hlavně co se týká stylistiky). Česká verze je extrémně doslovná a frázemi i slovosledem přesně kopírující anglický originál. A když už to nepůsobí vyloženě rušivě, tak se text většinu času špatně čte. Těžko říct, jak to vzniklo, skoro bych si myslel, že jde o AI překlad s minimální revizí živého člověka. Kdyby knížka stála polovinu, určitě by stálo za to si ji pořídit už jenom kvůli perfektní obrazové dokumentaci. Takhle ale vážně zapřemýšlím, jestli si nekoupit rovnou anglický originál :-(.


vladenec
13.11.2023 3 z 5

Těšila jsem se a fakt mě to mrzí, ale víc dát nemůžu. Kniha je taková nemastná, neslaná. Za tu fůru peněz, moc málo muziky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ghibliotéka v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech2x