Gjorkové: Tajemství minulosti přehled

Gjorkové: Tajemství minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122353/bmid_gjorkove-tajemstvi-minulosti-sAs-122353.PNG 4 28 28

Pod hladinou oceánu leží svět, o jehož existenci nemá lidstvo dodnes, ani ponětí. Dvanáctiletá Nefas o něm už pár let ví, ale teprve dnes nastal čas zařadit se mezi své. Mezi Gjorky. Nefas nechce nic víc, než najít konečně domov, pár přátel a zjistit proč vlastně musela vyrůstat stranou. V novém světě ji ale otevřená náruč rozhodně nečeká a její touha po kamarádech, se v mžiku smrskne na snahu proplout, a být neviditelná. Brzy sice zjišťuje, že pomoc může přijit z míst, odkud by ji nikdy nečekala, ale také, že kdo se ptá, mohl by dostat odpověď o kterou vlastně vůbec nestojí. Vstupte spolu s Nefas do místa, kde je všechno stejně nebezpečné, jako krásné a fascinující. Kde mají všichni svá malá tajemství a odraz minulosti je příliš silný na to, aby se dal jen tak překonat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gjorkové: Tajemství minulosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

RomanL2
25.03.2023 4 z 5

Velmi pěkné čtení, inspirované evidentně Harry Potterem, ale dle mého názoru to není vůbec na škodu. Také závěr mě překvapil velice příjemně, hrozně rád bych si přečetl další pokračování.

Kory98
05.06.2022 3 z 5

Nemít předtím přečteného Harryho Pottera, asi bych knihu ocenila víc, takto se i když neúmyslně neubráním srovnání. Nefas je tak trochu Harry v holčičím vydání a spousta dalších věcí v knize je podobná. Ale i tak se mi líbí nápad na podvodní čarodějnou říši. Navíc jako dospělý čtenář jsem určitě ovlivněna spoustou dalších aspektů oproti hodnocení dětí. Závěr je podle mě připravený na pokračování a bylo by škoda jej nenapsat ať už je hodnocení této autorčiny knihy jakékoli. I já bych si jej ráda přečetla.


knižnífanda
07.03.2021

Hezká a napínavá knížka ale zklamal mě závěr. V tom nejnapínavějším je konec jako když vás v detektivce napínají a kdo je pachatel se nedozvíte :( Další díl asi žádný není alespoň jsem žádný nenašla. Škoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gjorkové: Tajemství minulosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

česká fantasy dívčí hrdinka podmořský svět

Autorovy knížky

Tereza Benešová
česká, 1985
2012  79%Gjorkové: Tajemství minulosti