Grandville 5: Force Majeure přehled

Grandville 5: Force Majeure
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400741/bmid_force-majeure-0V9-400741.jpg 5 37 37

Grandville série

< 5. díl

V londýnských ulicích zuří neúprosná válka gangů a inspektor LeBrock se ocitá zcela osamocen na opačné straně zákona. Stal se totiž terčem ďábelského plánu, jehož cílem je zdiskreditovat nejen jeho samotného, ale také všechny jeho blízké. Mozkem celého komplotu není nikdo jiný než sám Tiberius Koenig, král zločinu a jeden z nejprohnanějších padouchů v celé historii detektivních příběhů. V posledním a zároveň nejdelším pátém díle série Grandville, předkládá mistrovský vypravěč a průkopník v oblasti grafických románů Bryan Talbot svým čtenářům nejen nebývale rafinovaný příběh o lásce, zradě, hrozbě a vytrvalosti, ale především akční detektivku plnou překvapivých zvratů. Pátý Grandville obsahuje kromě již tradiční směsi napětí a humoru také poctu klasické detektivce, jelikož se zde objevuje LeBrockův učitel Stamford Holmestřáb a konečně tak odhalíme jeho detektivní začátky. Kromě LeBrockových starých spojenců, seržanta Rodericka Krysmyše a temperamentní pařížské prostitutky Billie, která je toho času LeBrockovou snoubenkou, se na scéně objevuje další hráč. Do Londýna přijíždí Tasso, italský jezevec, který jako by LeBrockovi z oka vypadl, jen je o něco ošklivější a surovější. Ale je otázkou, zda stojí na straně dobra či zla. Začíná finální bitva, v níž LeBrock na první pohled nemá nejmenší šanci zvítězit. Podaří se mu přežít?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Force Majeure , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grandville 5: Force Majeure. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

mirec88
25.03.2024 5 z 5

Vynikajúci posledný diel. I keď sa mi predchádzajúca časť páčila o trochu viac, tak tento posledný, najdlhší diel bol na tých 5 hviezdičiek a všetko dokonale dalo zmysel a pochopil som prečo Comics Centrum dalo antispoilerovú pečať :-) Bolo to šikovne urobené a má to veľký zmysel. Fakt skvelá bola celá séria Grandville a celú ju môžem odporučiť. Ústredný zlosyn bol fakt strašný a hnusný a páčilo sa mi, že tu došlo aj zo strany pána Talbota aj na poctu Sirovi Arthurovi Conanovi Doylovi a jeho Sherlocka Holmesa a Dr. Watsona. Ťažko sa mi teraz bude lúčiť s týmto svetom a príbehom, ale je to jedna z mojich srdcoviek.

Hor89
14.08.2023 4 z 5

Závěrečný díl Grandville je nejdelší, takže se v příběhu dostane i na minulost hlavních postav. Děj točící se okolo války gangů a pomsty je výborný, ikdyž minulý díl měl příběh ještě o chlup lepší. Kresba je jako u všech dílů skvělá, se spoustou odkazů na vše možné - mihne se i další zvířecí detektiv Blacksad. Kniha je důstojným uzavřením celé série.


Zmiu
17.05.2022 5 z 5

Grandville patří rozhodně mezi nejlepší komiksy, které jsem kdy četla. Nádherná kresba s mnoha detaily, dobře vystavěný příběh, zvířecí hrdinové a spousta odkazů jak historických tak popkulturních. A to mě ještě žere, že jsem určitě spoustu věcí neobjevila nebo nepochopila. Závěrečný díl se mi líbíl nejvíc a to asi z důvodů, že se dozvíme něco z LeBrockovy minulosti. A teď mám chuť si koupit plyšového jezevce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Grandville 5: Force Majeure v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit6x