Gump – pes, který naučil lidi žít přehled

Gump – pes, který naučil lidi žít https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436029/bmid_gump-pes-ktery-naucil-lidi-zit-faq-436029.jpg 4 1867 1867

Gump série

1. díl >

Srdceryvné vyprávění očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu dosáhnout až za duhový most, o neochvějné psí obětavosti položit život za svého páníčka, o naději, kterou nespoutá ani ten nejpevnější řetěz, ale také o zvířecí moudrosti, která nám lidem otevírá oči.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gump – pes, který naučil lidi žít. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (568)

Tramvajačka
21.05.2024 4 z 5

Takove mile, oddechove cteni.

sowatson
13.05.2024 2 z 5

Neupírám knížce chvályhodné benefiční pozadí, ale napsané je to zmateně. Slyšel jsem i ukázku audioknihy a věřím, že Gump v podání Ivana Trojana to aspoň trochu uhladí do jednotného tónu. Filmová adaptace má oproti knize mnohem lepší a logičtější vyústění. Chvíli jsem si říkal, jestli nemám v ruce ještě nějakou nedopsanou betaverzi, jak je ten knižní konec ukousnutý. Za mě je to takový pokus o Psí poslání po česku. Psi jsou určitě důležitou součástí našich životů a jejich týrání a zneužívání v množírnách velké téma, které je potřeba řešit. Bohužel za mě má tato kniha víc much, než je zdrávo. Proč je Gump takový fenomén, zkoumám v 10. epizodě podcastu Proč je to bestseller - viz Recenze nebo rovnou tu: bit.ly/pes-gump


MoniMonika
05.05.2024 5 z 5

"Gump - Pes, který naučil lidi žít" od Filipa Rožka je dojemný a inspirativní příběh o odvaze, odhodlání a neobyčejné moudrosti jednoho psa. Gump, toulavý pes, prochází těžkostmi a výzvami, ale díky své nezdolné síle a laskavosti mění životy všech kolem sebe. Kniha nás zavádí do světa plného humoru, emocí a hlubokých myšlenek, které vás přimějí přehodnotit vlastní hodnoty a přístup k životu.

Autor Rožek vytváří příběh, který je srdceryvný a zároveň plný naděje. Přes radosti a strasti, které Gump prožívá, kniha vyzařuje teplo a lásku. Výnos z prodeje knihy putuje na pomoc opuštěným psům, což z ní činí nejen poutavý literární zážitek, ale i čin laskavosti a empatie. "Gump - Pes, který naučil lidi žít" je povinným čtením pro všechny milovníky psů a pro ty, kteří hledají inspiraci a motivaci v tomto hektickém světě. Kniha vás dojme, rozesměje a zanechá s pocitem, že láska a odhodlání dokážou překonat i ty největší překážky.

všechny komentáře

Související novinky (7)

Žebříček nejprodávanějších knih (15. týden)

17.04.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)

12.04.2024


50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (3)

Psí láska je jako nebe; nikdy nenajdete její konec.


... jsou lidi, co se o srdce nedělej, nedokážou pochopit, že srdce, jak psí, tak lidský, je nekonečný jako vesmír a každej se do něj vejde.


Prostě se jednoho dne rozhodnou, že starej pes už asi moc smrdí, a jen ho někde nechaj, aby to k nim domu už nikdy nedoběhl. Všichni se pak sejdem někde v karanténě nebo v kotci útulku a vyprávíme si, jak to u lidí bylo skvělý a jak se nám po tom, kdo nám ublížil, stejská. Do duše psů se totiž kromě bezmezný lásky k lidem vložila i bezmezná naivita.


Ocenění knihy (1)

2020 - Magnesia Litera (Kosmas cena čtenářů)


Kniha Gump – pes, který naučil lidi žít v seznamech

v Právě čtených49x
v Přečtených2 688x
ve Čtenářské výzvě1 098x
v Doporučených181x
v Knihotéce616x
v Chystám se číst414x
v Chci si koupit101x
v dalších seznamech16x