Žena tří mužů přehled

Žena tří mužů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457124/bmid_zena-tri-muzu-Xlc-457124.jpg 4 40 40

Gutta z Bubnu série

< 2. díl >

Jitka z Bubnu byla už jako malá holčička provdána za Jana z Gutštejna. Ten si ji vzal na popud krále Zikmunda a se sňatkem zároveň vykoupil její dědictví – hrad Buben – ze zástavy a zbavil ho dluhů. Pak se na hradě usadil, zatímco jeho malá nevěsta odešla na výchovu do kláštera. Nyní se Jitka vrací zpět na Buben, aby se stala skutečnou paní hradu a Gutštejnovou manželkou. Její situace není zdaleka tak růžová, jak si ji vysnila. Gutštejn v ní stále vidí dítě a odmítá sňatek konzumovat. Aby ne, když mu lože zahřívá italská konkubína. Jitka rychle pochopí, že musí osud vzít do svých rukou. Není to však jednoduché. Král Zikmund umírá a na trůn nastupuje Albrecht Habsburský, který o její situaci nic neví. Na Bubnu jí kdosi usiluje o život a po útěku z hradu je zajata loupeživým rytířem. Vrátí se ještě někdy na Buben, nebo o své dědictví navždy přijde?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena tří mužů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

martina1199
02.05.2024 3 z 5

Příběh Jitky z Bubnu, dcery Gutty z Bubnu, doporučuji všem, kteří mají rádi romanticky laděnou historickou fikci, kdy rámec příběhu tvoří skutečné historické postavy a skutečné historické události, a zbytek doplňuje fantazie autorky. První manžel si Jitku nezasloužil, druhý ji zklamal, tak snad s tím třetím byla nakonec šťastná :-)

Tana_Larinova
09.11.2023 5 z 5

Skvělý příběh, napínavý, ale i romantický. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout a toužila vědět, jak to s Jitkou dopadne. Za mě plný počet hvězdiček :)


orinka3
09.03.2022 4 z 5

Opravdu dobrá četba pro ženy. Děj je napínavý, prostředí hezky vylíčeno a historické souvislosti 15. století jsou napsané jednoduše, ale zapamatovatelně. Jde samozřejmě hlavně o lásku a hlavní hrdinkou je energická a šikovná dívka, která si ví rady v každé situaci. Jednu hvězdičku jsem ubrala za podle mě pošizený konec. Pro mě to nabralo až příliš prudký spád ve srovnání s celou knihou. Autorky si budu v knihovně víc všímat, bylo to krásně čtivé.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

15.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žena tří mužů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x