Haiku: Cesta ze stresu přehled

Haiku: Cesta ze stresu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500335/bmid_haiku-cesta-ze-stresu-eXl-500335.jpg 4 19 19

Poetická příručka k používání vlastních emocí i rozumu, od psychiatra Radkina Honzáka a japanoložky Denisy Vostré. Navíc se dozvíte mnoho o japonské kultuře a jistě vás potěší inspirující básně! Vyvážená směsice psychologického přístupu a japonských tradic vám pomůže překlenout špatné chvíle a vrátí vám úsměv na tvář.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Haiku: Cesta ze stresu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

jirijanovotny
02.02.2024 5 z 5

Báječné počtení, u kterého jsem se opravdu od srdce zasmál.
Ne jedna, ale hned dvě knihy v jednom! A to se vyplatí!

První část od Radkina Honzáka je psána stylem blogísku jako v roce 2005. Píše v podstatě o všem možném a při tom se drží nějakého směru a tématu. Alespoň přibližně, se 127 vtipnými odbočkami.

Druhá část, od Denisy Vostré, je méně vtipná, ale to jí nic neubírá na zajímavosti. A když ke konci knihy konečně přišla řada na haiku, tak jsem se řehtal jak kůň.

capar
09.08.2023 3 z 5

Tak já moc nevím, co k tomu...pro informaci asi zajímavé krátké čtení...haiku si možná v rámci nějaké terapie zkusím, pro zajímavost co to se mnou udělá...


jaroiva
05.08.2023 3 z 5

Půl napůl. To, co slibuje název, kniha splnila. Předpokládám, že jde o tu část, kterou psal R. Honzák. Za tuto část bych dala plný počet. Kromě toho, že plní očekávání z názvu, je i vtipná a celkově zábavná.
K tomu zdarma dostanete ještě nevyžádané lekce japonologie od Denisy Vostré, které jsou cokoli, jen ne zábavné a vtipné. Ke konci jsem už tyto kusy přeskakovala a projela to jen rychločtením.

Určitě si ale zkusím nějaké to terapeutické haiku složit, uvidíme.

EDIT: Zkusila jsem, a opravdu to má něco do sebe. Jen tak pro sebe si napsat, bez ambicí k nějakému zveřejňování, takže své haiku vám sem nenapíšu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Haiku: Cesta ze stresu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených4x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit22x

Autoři knihy

Denisa Vostrá
česká, 1966
Radkin Honzák
česká, 1939