Harleen přehled

Harleen https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433945/bmid_harleen-F4p-433945.jpg 5 208 208

"Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.“ „Na té cestě jsem potkala bledého muže,“ „A on se na mě usmál…“ Doktorka Harleen Quinzelová, nadaná mladá psychiatrička, je na stopě léku, který by zbavil Gotham šílenství, a v úsilí o záchranu města před jím samotným neváhá sáhnout po drastickém řešení. Sledujte zrod legendární superpadoušky ve strhující nové verzi příběhu zvrácené a tragické lásky mezi Harley Quinn a Jokerem, kterou vám předkládá proslulý vypravěč Stjepan Šejić (Aquaman: Underworld, Sunstone).... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Harleen , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harleen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

hroubek
16.04.2024 4 z 5

Silný, krásně nakreslený a parádně odvyprávěný komiks. Umělec Stjepan Šejić odvedl na Harleen výbornou práci a je vidět, že je to autorský komiks, který má umělec pěvně v rukou. Šejić je převážně umělec než klasický komiksový scénárista, a tímto přístupem přistupoval k tomuto komiksu. Nepsal klasický scénář, ale nastínil příběh a dialogy, pak k tomu přizpůsobil panelovaní, a jakým způsobem bude příběh vyprávěn a jaké bude mít tempo. Šejić jako umělec převážně vypraví obrazem a vizuální formou. Nicméně musím uznat, že to na komiksu nebylo vůbec poznat. Šejić má hodně silné a zajímavé dialogy, které mají hlavu a patu, a parádně po psychologické stránce fungují. Scénář je povedený a hodně se mi líbilo se dostat pod povrch doktorky Harleen Quinzelové. Její rozhovory s panem J. jsou velmi povedené a fungovali na mě. Co se týče vizuální stránky, tak to je kapitola sama pro sebe. Šejić udělal užasnou kresbu, která se mi moc líbí. Jsou to úžasné obrazy, na které je radost koukat. A ty barvy jsou úžasné. Fakt super práce. Největší problém tohoto komiksu je, že má přesně daný konec a samotná cesta k němu je dost předvídatelná. Z mého pohledu zapojení do příběhu Harvey Denta funguje, tak na půl, ale několik hezkých momentů to nakonec přinese. Harleen je moc povedený komiks, který udělá radost zkušený komiksovým znalcům, tak i začátečníkům.

Knihomolka506
16.06.2023 5 z 5

Pro mě byl tento příběh skvostem českého komiksu.
Joker toho stihl na světě napáchat už dost tak mu přijde na pomoc Harleen, aby toho stihla udělat ještě víc. Jak si Joker zpočátku myslí...
Jokera jsem sice nečetla ani neviděla , ale chystám se stáhnout si film .
Harleen jakožto psychiatrička skrývala své stránky jejího alter ega . Až na to, že láska se skrývat opravdu nedá :)


katasokolov
10.04.2023 5 z 5

5/5*

Jedinečný skvost !

Komiksům jsem nikdy zcela nepropadla, ale tohle byla nádhera a to jak po vizuální stránce, tak po té obsahové.

Joker je jedním z nejzajímavějších padouchů DC univerza, a když se po jeho boku objeví Harley (se kterou se taky život právě nemazlil), tak to teprve začnou jiskry lítat.

V tomhle dílku byla krásně ukázaná rozpolcenost Harleen, která se Jokerovi snaží na jednu stranu pomoci, a na tu druhou k němu zahoří pocity, které bychom ve finále mohli nazvat láskou. Jokerova snaha zmanipulovat svou psychiatričku se ale také mísila s jinými typy emocí, byť ne tak viditelnými (přestože je nazýván sociopatem, který postrádá svou emocionální podstatu).

Prostředí Arkham Asylum působilo bezútěšně a syrově, přesně jak mělo.

V komiksu také krásně vykrystalizovala morální dilemata, vlastně nejen soudobého světa. Když má zákon krátké ruce, je možné jako jednotlivec předstoupit a zjednat spravedlnost?! Tj. návrat k Hobbesovu světu před uzavřením společenské smlouvy ve stylu homo homini lupus? Lze ospravedlnit zločiny, jichž se osoba dopustila, je-li tento člověk náchylný k takovýmto skutkům, kvůli způsobu výchovy a prostředí, ve kterém vyrůstal a snažil se přežít ?!

Filmových ztvárnění těchto dvou postav bylo hned několik. Jednoznačně nejvíc sexy z nich vystupují Margot Robbie a Jared Leto.
Joker v podání Joaquina Phoenixe zase ukazuje jinou polohu tohoto záporáka, a to tu nevinnější a ublíženou. Hodně lidí negativně komentovalo obsazení Lady Gaga do role Harley, já si naopak myslím, že je to v tomto případě perfektní match.


Citace:

WERE ALL MONSTERS IN A CIVILIZED CAGE, IT JUST TAKES THE RIGHT KIND OF PAIN AND FEAR TO BREAK THE LOCK.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (15)

Tenhle sen je jiný. Poprvé nevidím jeho tvář jako něco nestvůrného. Usmál se na mě a já se dopouštím nejhroznější chyby svého života....a ten úsměv opětuju.


Páni! Já se snad přeci jenom pozvracím!


Hvězdy vás sice sledují, ale chystají nějakou sviňárnu. Vyhýbejte se stresujícím situacím.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Harleen v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených236x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených35x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech5x