9 draků přehled

9 draků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48801/draku-48801.jpg 4 190 190

Detektiv Harry Bosch vyšetřuje přestřelku v drsné čtvrti Los Angeles, při níž byl zavražděn majitel obchodu, téměř sedmdesátiletý muž čínského původu. A protože mrtvý muž kdysi prokázal Boschovi laskavost, detektiv slíbí jeho synovi, že vraha dopadne – i kdyby ho to mělo stát cokoli. Čím hlouběji se však do případu noří, tím naléhavěji si uvědomuje, že zřejmě nešlo o obyčejnou loupež, nýbrž o nájemnou vraždu, kterou má na svědomí čínská triáda. Jeho domněnka se brzy potvrdí: nejprve mu kdosi telefonicky vyhrožuje, a když na varování nedbá, je jeho dcera Maddy unesena v Hongkongu. Zoufalý Bosch odjíždí do Asie a za pomoci své bývalé manželky Eleanor se snaží dceru vypátrat a osvobodit. Nachází se však v naprosto cizím městě, kde vše funguje podle jemu neznámých principů. Navíc se ocitá v časové tísni: pokud se během několika dní nevrátí do Spojených států, bude muž podezřelý z vraždy majitele obchodu propuštěn na svobodu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Nine Dragons , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 9 draků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Luigi1
14.02.2023 4 z 5

Dobře napsané a zároveň krásně čtivé

mi-380
28.05.2021 4 z 5

Bosch v roce 2009, skládanka tří rozdílných částí:
1. L.A. - policejní rutina dodávající případu mrtvého čínského obchodníka na věrohodnosti. Bosch neustále naráží na spoustu protokolů, povolení, nedůvěryhodných kolegů, advokátů a soudců a z toho vyplývajících zdržení a podrazů.
2. Hong Kong - zběsilá akční jízda ve stylu Jacka Reachera. Dolary ani náboji se nešetří.
3. L.A. - dramatické závěrečné dějové kotrmelce. Očekávaná několikanásobná pointa.
Bavilo mě to, ale padl na mě při čtrnácté části pocit mírné „přeboschovanosti“ - tak jen 80 % (zatím 151 hodnotících s průměrem 88 %).

Natáhl ruku a narovnal šikmo visící rámeček s diplomem z Jihokalifornské univerzity. Přitom si všiml, že Li absolvoval studium s vyznamenáním. Chvíli přemýšlel o tom, že zatímco Robert Li vystudoval univerzitu a dostal příležitost převzít otcovu firmu a proměnit ji v něco většího a lepšího, jeho starší sestra musela školy zanechat, vrátit se domů a stlát postele.


konicekbily
07.03.2021 5 z 5

Po dlouhé době jsem se odvážil pokračovat ve čtení pohádky o Harrym. Autor nezklamal, Harry podává opět zdařily výkon a je nucen bojovat o život osoby blízké - a to až na Dálném východě. Pár nečekaných zvratů v knize jsem objevil - a i závěr je překvapivý. Nemám námitek!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 9 draků v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených291x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených16x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x