Hořící pokoj přehled

Hořící pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258677/bmid_horici-pokoj-258677.jpg 4 210 210

Kdyby ještě žil Chandler, psal by jako Connelly. A Phil Marlowe dnešní doby by se jmenoval Harry Bosch. Nestává se často, aby oběť vraždy zemřela devět let po spáchání činu. Tentokrát ale takováto situace nastala: muž, kterého tenkrát zasáhla zbloudilá kulka, podlehl následkům těžkého zranění. Detektiv Harry Bosch se ocitá v nezáviděníhodné situaci - zatímco tělo oběti ještě nestačilo pořádně vychladnout, všechny důležité důkazy už stačily nenávratně zmizet. Brzy se ukáže, že tato absurdita nebude jediným klackem, který mu tento případ hodí pod nohy. Bosch společně s novou kolegyní Lucií Sotovou zjišťuje, že jejich snaha o odhalení pravdy se některým vysoce postaveným lidem vůbec nelíbí. S něčím takovým musí ale dobrý detektiv zkrátka počítat a nenechat se odradit. Bosch se Sotovou získají první významné poznatky z kulky, která po celých devět let zůstávala skryta v páteři oběti, a pak dál spřádají nitky zaprášených informací, až dojdou k závěru, že ta střelba před devíti lety nebyla v žádném případně náhodná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Burning Room , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořící pokoj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

moudivlacek
01.05.2024 4 z 5

Opět skvělý díl s detektivem Boschem. Tomuhle já říkám stará poctivá detektivní práce v čele se skvělým mozkem, a hlavně skvělým člověkem - Boschem.
Bosch dostane na zácvik mladou policistku. Mají prošetřit dávnou střelbu po muzikantovi, kterému střela uvízla v páteři a on nyní zemřel. Do toho Bosch zjistí, že parťačka Lucy jako dítě přežila požár v nelegální školce v domě, kde uhořelo 9 lidí, zejména děti. Do toho se nějak začne montovat i starý případ vykradení banky poblíž vyhořelého domu.
A tak mozek Bosch a horlivost Lucy se dají do práce, jde to pomalu a důkazů velmi málo. Ale ani jeden z nich se nedají odradit, ale přece jen se vše začíná propojovat a vysvětlovat. Konec ani z jednoho případu rozhodně není ideální, hodně mi to připomíná realitu života .
Ale ten konec - ten mě srazil na kolena. To jsem myslela, že asi špatně čtu! Tak to bylo největší svinstvo a ubohost vůči Boschovi. Ale věřím, že není ještě všem dnům konec a dle pohledu na počet dílů v sérii, Bosch rozhodně bude mít ještě co říci. Těším se na další díl.

konicekbily
02.12.2023 5 z 5

Autorovi se tento díl povedl náramně! Harry po návratu do služby zacvičuje nadějnou a talentovanou detektivku a spolupráce jim svědčí. Autorovi vděčím zato, že píše svým klasickým stylem, vyšetřování působí reálně a čte se velice dobře!


Jana512
13.10.2023 5 z 5

Byla to pro mě první detektivka ze serie Případy Harry Bosche. Vyšetřuje případ devět let po události. Má k sobě pilnou a učenlivou "parťačku", která mu věrně dělá společnici i v nebezpečných situacích. Četba byla příjemná, i když vyšetřovali hned dva zločiny a přesto se dopracovali zajímavých závěrů. Překvapující bylo i ukonční vyšetřování případu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (30. 11. - 6. 12.)

29.11.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hořící pokoj v seznamech

v Přečtených283x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených15x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Michael Connelly
americká, 1956
1999  85%Černá ozvěna
2006  90%Advokát
2000  84%Černý led
2019  84%Noční směna
2009  91%Rozsudek ráže 9