Pád přehled

Pád https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159008/pad-159008.jpg 5 212 212

Harry Bosch se ocitá na sklonku kariéry, a tak chce zbývající tři roky služby maximálně využít. Přání se mu vyplní: jednoho rána přistanou na jeho stole hned dva nové případy. Prvním z nich je vražda z roku 1989, jejímž pachatelem je podle rozboru DNA devětadvacetiletý násilník. Je ovšem možné, aby spáchal vraždu v pouhých osmi letech? Anebo se v laboratoři dopustili strašlivého omylu? Pokud by platila druhá možnost, zpochybnilo by to všechny případy, v nichž se důkazy rovněž opíraly o analýzu DNA. Současně je Harry povolán k druhému případu: má prošetřit smrt muže, jenž zemřel po pádu z okna. Vyskočil sám, nebo mu někdo pomohl? Harry záhy zjišťuje, že oba případy jsou propojené a že je spojují zákulisní politické čachry. Nakonec dospěje ke dvěma mrazivým odhalením: v Los Angeles už více než dvacet let nerušeně působí sadistický vrah a tamní policii paralyzuje politické spiknutí s velmi dlouhými kořeny. Podaří se Harrymu odolat tlakům, které s postupem vyšetřování mocně sílí? Anebo se ukáže, že jako detektiv ze staré školy nedokáže čelit nástrahám moderní doby a že jeho odchod do výslužby přichází právě včas? -- zdroj: www.pitaval.cz -- ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Drop , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Česneksmedem
16.07.2023 5 z 5

Policajtika, to je klíčové slovo této parádní detektivky. Bohužel se musíme smířit s tím, že se politika mísí se vším, s čím se běžně setkáváme. Všichni mají své zájmy, které prosazují, jen je problém v tom, že někomu projde prakticky všechno a někdo naopak musí být tím obětním beránkem.
Harry Bosch to se svou povahou nemá rozhodně lehké. Na druhou stranu, pokud ve svém okolí máme někoho takového, měli bychom si ho vážit. Conellyho další velice zdařilá kniha.

CharlesWard
26.04.2023 2 z 5

Bohužel zase slabší, a přepolitikařená boshovka.


Luigi1
20.02.2023 5 z 5

Tak jsem dočetl krásnou detektivní knihu

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pád v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených298x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených13x
v Knihotéce184x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech4x