Harry Potter a relikvie smrti přehled

Harry Potter a relikvie smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372414/bmid_harry-potter-a-relikvie-smrti-UuD-372414.jpg 5 12407 12407

Harry Potter série

< 7. díl >

Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit. Společně se vydávají hledat tajemné viteály, do kterých Pán zla roztříštil svou duši. Zničení viteálů je tak jedinou šancí, jak nad ním zvítězit. Na trojici kamarádů číhají na cestě nebezpečné nástrahy, ale ani v těch nejtemnějších úkrytech neztrácejí podporu svých přátel.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Deathly Hallows , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a relikvie smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (839)

Enforcer
předevčírem 5 z 5

Tak další důležitá fantasy sága dočtena. Zpočátku jsou relikvie smrti velmi zdlouhavé, začátek na svatbě/pohřbu je ještě nudnější než mistrovství světa v famfrpálu v Ohnivém poháru, i když zjevný odkaz na Pána prstenů (neviditelné písmo na zlatonce) potěší. Časem se ale tempo zvedne a když se někdy kolem strany 300 Harry a jeho přátelé konečně přestanou pouze přesunovat z místa na místo, tempo konečně začne stoupat. Konec je vymyšlený skvěle a dokazuje, že Harry Potter je výborná literatura. Už jen to, jak autorka dokáže sedm knih tajit skutečnou povahu, pohnutky a záměry Snapea, je obdivuhodné.

Taufa
07.06.2024 5 z 5

Závěrečná kniha je velice napínavá, detailní, zajímavá a zároveň originálně kouzelná. Děj oproti předchozím dílům vůbec nepolevuje a úroveň postupného odtajňování jen a jen stoupá a krásně graduje! Už se nejedná o pohádku, ale o opravdový fantasy příběh s hororovým koncem. Kniha se čte velice krásně, děj stále příjemně a vyrovnaně běží a kapitoly jsou dobře rozděleny. Oproti filmu do sebe vše více zapadá, vše je detailněji popsáno a dává o hodně lepší smysl a lépe navazuje a není vše tolik očesané. Závěrečný díl mě nezklamal a spíše laťku posunul ještě výš! Jazyk je velice čtivý a příjemný. Po sérii Hunger games za mě top série! Rozhodně 5/5! :))


Sybelle
16.05.2024 5 z 5

V posledním díle do sebe pěkně zapadnou informace a události z předchozích knih. Harry skutečně využije informace o Voldemortovi, která mu Brumbál ukázal v minulém díle. A objevuje stále více trhlin ve Voldemortových plánech. Také je zde věnována velká pozornost Brumbálovu životu a minulosti. I s tím se Harry musí vyrovnat a pochopit, proč mu Brumbál věci neusnadnil ještě více.
V knize najdete další osudy některých postav, na které nezbyl ve filmové verzi prostor (například Krátura). Obě verze (knižní i filmová) jsou povedené. Ale jak je běžné v knize jde příběh více do hloubky. Proto stojí za to přečíst si i knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023


Citáty z knihy (4)

Radujme se, veselme se, Potřík jim dal nářez! Starouš Voldy už má utrum, tuhej jako pařez.


Když někdo zemře měl by zůstat mezi mrtvými.


Někdy člověk musí myslet na víc než na svoje vlastní bezpečí, někdy prostě musí myslet na větší dobro.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Harry Potter a relikvie smrti v seznamech

v Právě čtených69x
v Přečtených21 473x
ve Čtenářské výzvě965x
v Doporučených1 477x
v Knihotéce4 797x
v Chystám se číst723x
v Chci si koupit262x
v dalších seznamech60x