Hate List přehled

Hate List https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387533/bmid_hate-list-tOE-387533.jpg 4 264 264

Hate List série

1. díl

Před pěti měsíci střílel Valeriin přítel Nick na spolužáky v kantýně. Valerie se ho pokusila zastavit a jeden život tak zachránila, ale kvůli seznamu, který pomáhala sepsat, je podezřelá ze spoluúčasti. Byla na něm jména lidí a věcí, které oba nenáviděli. Pro ni to byla jen slova na papíře, pro něj však cíle k odstranění. Po létě stráveném v ústraní se teď Val vrací do školy. Pohledy spolužáků i vlastní rodina jí neustále připomínají, čeho byla součástí. Musí se vypořádat nejen s Nickovou smrtí, ale především s důsledky toho, co udělal. Vina padá i na ni, ale jakou roli vlastně při tragédii sehrála? Dokáže odčinit to, co pomohla stvořit, ale nikdy nechtěla přivést k životu?... celý text

Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Hate List , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hate List. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

Věra91
12.05.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala hlavně tématem ačkoliv ze začátku jsem měla divný pocit z ní. Upřímně nedostávám slova, rozhodně jsem od ní čekala méně než kolik mi dala. Musela jsem ji číst na vícekrát, protože při čtení se mi vracela jisté osobní vzpomínky. Je velmi čtivá a doporučuji.

Satyrka
01.05.2024 5 z 5

Tak po přečtení této knihy jsem si nechala den na napsání komentáře a stejně se mi nedostává slov. Od knihy jsem čekala rozhodně méně než kolik mi dala!
S touto knihou jsem strávila krásný jarní den na zahradě, což je dost protiklad k tomu, o čem jsem četla a jak jsem se při tom cítila.
Autorka knihu napsala výborně. Téma samo je originální a jak zde píše hodně lidí, i velmi aktuální... bohužel. Kniha je velmi dobře zpracovaná a propracovaná, do detailu, ale velmi čtivá, postavy nejsou na jedno brdo, čteme o emocích vícero z nich. Během čtení se mi střídalo plno emocí, nejsilnější byl asi pocit nespravedlnosti, to, jak to celé vzali hlavně rodiče Valerie, a pak ten pocit u závěru. Drásalo mi to srdce, cítila jsem to, ukápla i nějaká ta slza, a to je pro mě známka velmi dobré knihy, potažmo příběhu, i když to nebylo sluníčkové téma. S Valerií procházíme celým procesem, od samotné události, přes vzpomínky na Nicka a šikanu, přes probuzení v nemocnici, uvědomění si, sezení u Hielera (nevím proč mi to jméno znělo jako Léčitel), a také chození do školy po tom všem. Hned jsem si vzpomněla na to, jak je puberta jedno z nejtěžších období v životě. Knihu určitě doporučuji. Je to jedna z nejlépe napsaných knih, co jsem tento rok četla!


Fortuna7
24.04.2024 4 z 5

Hate list je kniha, která mě velmi překvapila svojí čtivostí a syrovostí, protože jsem rozhodně nečekala to, jak se zachovala rodina hlavní hrdinky. Přesto, že kniha je v originále vydaná v roce 2008, tak je stále neskutečně aktuální. Díky této knize si člověk uvědomí, jak je náš život křehký a že se během minuty může úplně změnit. Příběh je velmi bolavý a já jsem měla co dělat, abych se na konci nerozbrečela.
Knihu můžu s klidným srdcem doporučovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Stojí to povětšinou trpělivost a tvořivost. Taky čas a trénink. A přijetí sama sebe. Ale to v peněžence nenajdete.


Čas nikdy nevyřeší, zaseptala s očima upřenýma ne na mě, ale na plátno. Tak jako je vždycky čas na bolest, je taky čas na zahájení. To je samozřejmost.


Kniha Hate List v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených349x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených24x
v Knihotéce202x
v Chystám se číst243x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

Jennifer Brown
americká, 1972
2018  80%Hate List