Hati: Prastaré vlčí legendy přehled

Hati: Prastaré vlčí legendy
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459691/bmid_hati-dwe-459691.png 5 25 25

Obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace předávaly národy žijící poblíž polárního kruhu. Za dlouhých nocí a sněhových bouří, při slabé záři plamínků ohně vypráví vlk Hati dávné příběhy předků. Příběhy, které předávali otcové svým synům v dobách, kdy ještě neuměli psát. Dívka Tanaki se beze strachu choulí do Hatiho drsné huňaté srsti a s napětím mu každý večer naslouchá. Dozvídá se nejen o životě severních národů a jejich soužití se zvířaty, o šamanech, bozích, polobozích, obrech i trpaslících, ale i o tom, jak důležité je přátelství i pro ty největší samotáře. A jak významná je pokora a respekt k matičce přírodě i k tomu, co bylo na této Zemi dávno před námi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hati: Prastaré vlčí legendy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

DK197
26.03.2023 4 z 5

E-KNIHA: Tyto příběhy jsou opravdu kouzelné. Inuité, indiáni i Vikingové zaujmou svou historií. Něco je našemu uvažování bližší, něco vzdálenější, ale za prozkoumání to stojí. Jediná škoda je, že těch příběhů nebylo trošičku víc. Člověku se nechce tak brzo odcházet ze světa vlků a bájí.

DreamerX9
21.12.2022 5 z 5

Ačkoliv se řadí spíše k dětským knihám za mě v ní každý může najít své. Já jsem užila každý příběh který skrýval nějaké poslání do života a chování lidí ke zvířatům i naopak. Velmi pěkně napsaná kniha i ilustrace, kterou stojí za to mít v poličce. :)


Jandýs
22.02.2022 5 z 5

Zamilovala jsem se do této knihy s prvními slovy. Indiánské legendy a příběhy jsou mojí srdeční záležitostí a tahle útlá kňížečka mě naplnila kouzlem těchto příběhů.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hati: Prastaré vlčí legendy v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

mýty a legendy Eskymáci, Inuité vlci člověk a příroda šamani indiánské pohádky

Autorovy knížky

Blanche
česká
2021  90%Hati: Prastaré vlčí legendy