Hausfrau přehled

Hausfrau https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290086/bmid_hausfrau-dOq-290086.jpg 3 235 235

Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie… Debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, se stal jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelst... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hausfrau. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (87)

Kulturnice
08.03.2024 4 z 5

Kniha určitě není pro všechny, mně ale sedla a kupodivu na mne působila jako motivační kniha.
Velmi zajímavá sonda do duše ženy tápající v životě, o pocitu vykořenění, neukotvení, neútěšnosti, sklonům k depresi, vyhořelém vztahu. Ruku na srdce, kdo se někdy tak necítil a nenechal se jen nést okolnostmi? Rozhovory v rámci psychoanalýzy byly zajímavé. Trochu mi chyběl Brunův pohled na věc. Řekla bych pro "životem protřelejší / zkroušenější" čtenáře, kteří se nebojí čelit svým vlastním běsům, kteří při čtení chtě nechtě zkoušejí čtenářovu duši... Hrdinka je mnohým nesympatická, ale každý má své vlastní boje, takže nesoudím.
Jedna hvězda dolů za příšerné červené písmo, které tahá oči..why?

tereza94
19.01.2024 2 z 5

Knihu jsem dočetla. Neseděla mi, nebavila mě a hlavní hrdinka mi byla svým pasivním přístupem k životu a milionem výmluv úplně odporná. Dvě hvězdičky dávám za snahu a konec.


simca9342
16.03.2023 4 z 5

Německý výraz tohoto slova znamená v češtině hospodyně. Tak se přesně cítí Anna. Kromě výchovy tří dětí a náročných let po stěhování z Ameriky do Švýcarska má i po devíti letech problém komunikovat. Věci ohledně spoření má na starosti manžel, sama nevlastní ani kartu. Bruno své zrnr nedokáže dát najevo, co k ní cítí, Anna tráví mnoho času o samotě nebo na kurzu němčiny pro cizince, kde místo kultury a krás jazyka objevuje muže. Má jich několik, ale žije s jedním z nich. Archie však jejich vzájemné soužití vnímá jako vztah z románů pro dívky. Bylo jasné, že dlouho nevydrží. To ani život jednoho ze synů.

Příběh zachycuje rozhovory mezi Annou a její psycholožkou o jejich problémech a starostech spolu s otázkami z oboru psychologie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hausfrau v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených327x
ve Čtenářské výzvě39x
v Doporučených14x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x

Autorovy knížky

Jill Alexander Essbaum
americká, 1971
2016  61%Hausfrau