Hledání štěstí přehled

Hledání štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58164/bmid_hledani-stesti-23o-58164.jpg 4 78 78

Podtitul: Rané a nevydané prózy. Nejznámější romány Jane Austenové patří ke zlatému fondu světové literatury. Velmi zajímavé jsou však také juvenilie, které literární vědec Richard Jenkyns označil za „divoké“ a připomínající skeče Monty Pythona. Věříme, že už to je dostatečnou pozvánkou k jejich četbě – a navíc většina z nich je v této knize vydána česky vůbec poprvé. Kromě delšího náčrtu románu Catharine, neboli Altánek, Vás potěší čtrnáct textů, které i na velmi krátké ploše nezapřou autorčino mistrovství a její pověstnou ironii... Také juvenilie Charlotte Brontëové se až dosud nedočkaly českého vydání – a vzhledem ke kráse pohádkového příběhu Hledání štěstí, jejž napsala v pouhých třinácti letech, je to opravdu s podivem. Uvádíme také tři dojemné texty, věnované památce jejích sester Emily a Anne a pseudonymům Currer, Ellis a Acton Bell, pod nimiž tato sesterská trojice vydala svá první díla.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledání štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

MarceD.
07.11.2023 4 z 5

Nebýt knižní výzvy na Databázi knih, asi bych se k Jane Austen nedostala. Ano, znám její tvorbu v teoretické rovině, ale nikdy jsem ji nečetla. Až teď. A musím říct, že jsem zůstala v úžasu, protože tak vtipné a sarkastické čtení jsem opravdu nečekala.

Robodruh
16.08.2023 4 z 5

Tuhle knížku jsem přečetla jen díky čtenářské výzvě. Nidky jsem nebyla fanouške Jane Austenové. Ale musím uznat, že mě příjemně překvapil jeji břitký styl a smysl pro humor.


Kabuky
21.05.2023 4 z 5

Zajímavá kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hledání štěstí v seznamech

v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit14x