Hobby přehled

Hobby https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31436/hobby-31436.jpg 4 8 8

Novela o osobním koníčku prostého venkovského úředníka, o vznikání a postupném narůstání této činnosti, která při vší své zvláštnosti a rozmanitosti bývá výrazem bytostné potřeby člověka doplnit často chudou realitu hrou a fantazií. Za poutavě vyprávěným příběhem se skrývá pátrání po něčem jiném než soukromé zálibě jedince: pátrání po smyslu lidské práce a činnosti, která lidskému životu dodává hodnotu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hobby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

DádazPrahy
01.09.2020 2 z 5

Novela vykresluje pocity člověka, který je zcela pohlcen svou podivnou obsesí - opisováním textů. Smysl textu ho vůbec nezajímá, pouze mechanicky opisuje slovo za slovem. Zkouší různé typy písma a také používá různá pera, inkousty a druhy papíru a sleduje, jak se výsledek mění v závislosti na tom, co použije. Pokud není s výsledkem opisování naprosto spokojen, vše - mnohdy i výsledek několika dnů práce - bez milosti zničí. Vnější svět i rodina pro "opisovače" přestává existovat, před vším a před všemi se zavírá do svého pokojíku a opisuje a opisuje - tato jediná činnost mu přináší velkou radost až vzrušení a je jediným smyslem jeho prázdného života.
Je to zvláštní příběh, čekala jsem na konci knížky nějaké vysvětlení, pointu, co vlastně toho muže k nesmyslnému opisování vedlo, ale to jsem nenašla.Je to dost zvláštní knížka, ale doporučovat ji nebudu. Četba může být až nudná, na neustálé líčení opisování je 96 stran až moc.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hobby v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst3x