Hornické vdovy přehled

Hornické vdovy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418489/bmid_hornicke-vdovy-Wuq-418489.jpg 4 445 445

Víte, jaký je to pocit, když vám ze dne na den nepřijde domů manžel? Představte si, že vám odejde do práce zdravý člověk, že už nikdy nepřijde, že vás nikdy nepohladí, že se nikdy nepomilujete, že vás nechytne za ruku… Nejde říct: chlapů je milion. Ten váš je jeden. Kniha Hornické vdovy přináší autentické autorizované příběhy hornických vdov od nejstarších až po nejmladší na pozadí historických proměn Československa a České republiky, kdy bylo hornictví vnímáno jednou jako výkladní skříň socialismu, jindy jako jev zatracovaný a zesměšňovaný. Kniha se tak snaží poodkrýt fenomén hornictví v jiném světle a relativizovat mnohaletá klišé, jež se k němu vážou. Publikace vychází s předmluvou Martina Jemelky, historika českého dělnictva, a množstvím doprovodných dobových materiálů. Dotisk v roce 2020... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hornické vdovy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

dasha0306
15.05.2024 3 z 5

Můj děda byl horník, babička hornická vdova... já dědu bohužel ani nezažila, tudíž téma mě blízké, ale i tak bych si představovala trochu více.
Ale příběh několika vdov v různých časových obdobích, které se opravdu liší i přístupem k hornictví, je poutavý a jsem ráda, že ty svědectví byly sepsány.

escapelle
22.04.2024 2 z 5

Od knihy jsem očekávala mnohem víc. Než jsem začala číst, koukla jsem se na Duklu61 a opravdu se na čtení těšila. Nechci nikterak znevažovat lidské tragédie v ní popsané, ale čtenáři je to podáno tak, že za srdce mě to nevzalo. Ani jeden ten příběh. Oceňuji množství fotografií, díky tomu je to kniha na jedno odpoledne.


Margarett_Lindd
01.04.2024 5 z 5

Tuto knihu snad ani nemůžu jinak ohodnotit, než pěti hvězdičkami. Zkrátka autentické výpovědi žen, jejichž partneři tragicky zemřeli během práce v dole.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hornické vdovy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených616x
ve Čtenářské výzvě142x
v Doporučených28x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst334x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech3x