Hostitel přehled

Hostitel https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23767/mid_hostitel-Bs5-23767.jpg 4 2864 2864

Hostitel série

1. díl

Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Host , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hostitel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (543)

Belanna
07.05.2024 4 z 5

Dystopický román o okupaci naší planety jinou, zajímavou formou života,
dobře zpracované, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí.
Nechybělo napětí, romantická linka a úsměvné momenty.
Není to žádný krvák, ale knížka příjemně osvěží volnou chvíli.

Jazzminator
01.01.2024 5 z 5

Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem sci-fi, ale Hostitel mě naprosto dostal. I když je to rozsahem delší dílo, má schopnost vás do děje vtáhnout tak, že ani nepostřehnete, jak vám stránky ubíhají. Tato kniha jakoby se četla sama. Popisuje citlivý příběh hlavní hrdinky - duše, která se pohybuje na rozhraní dvou naprosto odlišných druhů a světů a komunikuje s původní majitelkou těla, jež se jej nechce vzdát. Hostitelka a duše hledají cestu ke vzájemnému porozumění a pochopení, ačkoliv je to pro obě těžké, protože každá z nich vnímá pouze svou stranu záležitosti.
Málokdy se také pozastavuji nad postavami, ale musím říct, že Wanda/Poutnice mi byla ze všech postav -snad také ze všech knih, co jsem kdy četla - nejsympatičtější. Podobně to mám i s Ianem a Jamiem, kteří mi také přirostli k srdci. Kniha má obecně naprosto skvěle vykreslenou psychologii postav a to, jak se mění a rozvíjí společně s příběhem, který mě dojal hned několikrát. Už samotný nápad, na němž je kniha postavena, si zaslouží 5 hvězdiček.


denniys
29.12.2023 4 z 5

Tak tahle kniha mi neskutečně sedla do momentálního čtenářského rozpoložení..
Opravdu jsem si ji užila.. první třetina byla slabší, ale když Poutnice potkala skupinu přeživších, nabral děj obrátky a nešlo mi odpoutat se..
Za mě se jedná o velmi zdařile napsaný příběh určený spíše pro ženské čtenářky..

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 3.)

13.03.2013


Citáty z knihy (1)

„Je to vskutku divný svět, broukla jsem spíš pro sebe než pro tu druhou duši. „Ten nejdivnější ze všech, potvrdil.


Kniha Hostitel v seznamech

v Právě čtených39x
v Přečtených4 537x
ve Čtenářské výzvě253x
v Doporučených556x
v Knihotéce1 183x
v Chystám se číst908x
v Chci si koupit205x
v dalších seznamech22x