Hotel času přehled

Hotel času
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516941/bmid_hotel-casu-Uc6-516941.png 4 40 40

Každý si oslavu čtvrtstoletí udělal podle svých představ, tak proč by si Nika neužila svůj narozeninový den po svém? Milovnice hororů a strašidelných míst uspořádá výlet do jedné z nejděsivějších destinací Evropy, kam pozve i sedm svých kamarádů. Pár nocí ve starém hotelu zní jako originální nápad na slavení, dokud se nezačnou dít divné věci. Tenhle pokoj už procházeli, je stejný, a přesto naprosto jiný. Jako by ho právě uklidili a čekal na své hosty. Zaslechli šouravé kroky z vedlejšího pokoje. Komu patří? Určitě žádnému z kamarádů. Další a další události stupňovaly jejich strach. Čas si s nimi pohrával podle neznámých pravidel. Nic není takové, jaké se zdá. A co se zdá, není takové, jaké má být. Minulost se stává přítomností. Co má být pohřbeno hluboko v historii hotelu, vyplouvá na povrch. „Niko! Říkala jsi, že je to bezpečný, že se není čeho bát. Všichni tady chcípnem!“ vzlykal Roman, který se skláněl nad zakrvácenou mrtvolou svého kamaráda.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

mapet85
26.01.2024 4 z 5

Máte radi tajomné a opustené miesta opradené legendami ? Jedným z takých je hotel Wrona v Poľsku, kde česká autorka Emilly Ross zasadila dej svojej knihy. Oslávenkyňa narodenín sa tu totiž rozhodne usporiadať oslavu a partia kamarátov sa s nadšením, ale aj rozporuplnými pocitmi a obavami vydáva na cestu k tomuto tajomnému opustenému hotelu. Vidina skvelej oslavy sa zmení v momente, keď si v samotnom hoteli partia uvedomí, že sa v ňom dejú čudné veci, ale aj čas plynie v hoteli inak. Bude to oslava, na ktorú nikdy nezabudnú?

Kniha je písaná pomerne jednoduchým štýlom, postavy mi k srdcu až tak neprirástli, ale atmosféra opusteného zaprášeného miesta, ktoré si odžilo svoje, bola pre mňa dobre popísaná. Autorka nás popri zvláštnych a mysterióznych udalostiach a zvratoch, ktoré postavy zažívajú postupne odkryla aj históriu samotného hotela a pôvodných majiteľov. V knihe mi trošku nesedela romantická linka a dialógy medzi postavami, ale je tu akcia, napätie, tajomno a záver, aj keď trošku urýchlený, mňa osobne pomerne prekvapil.

Ak holdujete nenáročným hororovým príbehom, mysterióznym miestam, kde nič nejde podľa zdravého rozumu a nefunguje logika, tak autorke dajte určite šancu, pretože, ako ma už presvedčila pri svojich poviedkach, potenciál určite má. Kniha je zatiaľ iba v e-forme a snáď sa dočkáme aj papierového vydania.

„Čas pohltil vás, čas najde každého z nás. Není úniku z našeho bytí, je konec vašeho žití.“

Nuttelka
16.01.2024 5 z 5

No potěš, to byla jízda!! Nemít průpravu s "Ghost Adventures", asi bych to strachy ani nedočetla :-))) Ale toto se fakt povedlo, i když já osobně jsem strašpytel a jak se rozběhne fantazie, to je konečná! Nemám ráda tmu, ve tmě se děje spousta věcí a hodně se toho ve tmě ukrývá, brrrr! Hlavně na to nemyslet :-))) Za sebe knihu hodnotím jako velmi povedenou, kdo se chce "příjemně" bát..


Ka-čí
15.11.2023 2 z 5

Knihu moc nepovažuji za horor,časté popisování VŠEHO dost odvádí pozornost od děje a chvílemi je to až obtěžující,dialogy mezi aktéry odpovídají malým dětem a vzhledem k věku postav jsou těžko uvěřitelné.Celá kniha na mě působí jako kdybych četla slohovou práci nějakého studenta,který se snaží aby slohovka měla požadovaný počet stran a občas vsune nějaky děj aby to nebyl naprostý propadák....řadím mezi jednoduché čtivo pro nenáročné čtenáře

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hotel času v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených6x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

smrt strach horory paranormální jevy duchové a přízraky staré domy

Autorovy další knížky

Emilly Ross
česká, 1991
2023  81%Hotel času
2023  88%Rozcestí osudu