Hotel Magnifique přehled

Hotel Magnifique https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516630/bmid_hotel-magnifique-A0X-516630.jpg 4 79 79

Dekadentní a temně okouzlující fantasy debut pro mládež sleduje sedmnáctiletou Jani, která odhaluje hluboce znepokojivá tajemství legendárního hotelu Magnifique. Jani celý život snila o Jinde. Pracuje v koželužně a jen stěží vyjde s penězi. Je smířená s šedivým životem v přístavním městě Durc, kde se stará o svou mladší sestru Zosu. Tedy až do chvíle, kdy do města dorazí hotel Magnifique. Hotel je legendární nejen pro svá rozmarná kouzla, ale také pro to, že dovede cestovat – každé ráno se objevuje na jiném místě. Jani a Zosa si sice nemohou dovolit horentní sumy za pobyt, které platí hosté, ale mohou se v hotelu ucházet o zaměstnání. A brzy jsou tak uneseny na největší dobrodružství svého života. Jakmile se však ocitnou uvnitř, Jani rychle zjistí, že jejich smlouvy nelze rozvázat a že hotel pod úžasným pozlátkem skrývá nebezpečná tajemství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Hotel Magnifique , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel Magnifique. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

mikika
22.04.2024 5 z 5

překvapivě temný YA příběh o mysteriózním hotelu, který cestuje sám od sebe a je plný čarodějů, se mi líbil právě svým originálním světem a nápady na fungování magie. hrdinka není žádná wonder woman, jen se šíleně bojí o svou sestru, a to je hlavní motivace všech jejích průšvihů. Bad boy Bel je spíš tragická postava, taková, které držíte palce úplně automaticky. a navíc je to samostatný román, takže žádné čekání na další vývoj.

petulkapeta
04.03.2024 5 z 5

Na doporučení moji sestry jsem si knihu přečetla a v průběhu jsem nastačila zírat jak mě pohltila. Hlavní hrdinka klame tělem a kolik měla odvahy, to jsem nečekala a ta jemna romantická linka, ta se mi moc libila..


Jidu
31.01.2024 3 z 5

Začnu vypíchnutím nádherné obálky. Ta se opravdu povedla a přesvědčila mě o tom, že si knihu chci přečíst. Ano, stačí mi tak málo. A co teprve ořízky?! Tam snad ani nekouknu na žánr .

A teď už k příběhu. Originální a skvělý nápad! Cestující hotel, lidé, kteří touží po obrovském dobrodružství a jsou ochotní podstoupit vše, jen aby se do hotelu dostali, to je slibný.

Samotná hlavní postava Jani nemá lehký život, snaží se udržet nad vodou a práce v hotelu by byla přímo úžasná.

No jenže pak se dostáváme k zpracování. Já vím, je to YA, ale safra to vážně musí všude být naivní a hloupá hlavní hrdinka? Nedělej to a to, zabije tě to. Jéé, tak šup na to.

Samozřejmě nesmí chybět absolutně předvídatelná romantická linka, kdy (klasicky!) Jani neví, jestli s ním chce být, jestli je to dobrý nápad, ale když něco potřebuje, tak je to nápad přímo geniální! Teda, ti chlapi mají v YA fantasy ale trpělivosti!!

Co se týká samotného konce - ten je takový trochu pohádkový, ale několik zvratů, které jsem nečekala, tam je, takže za mě rozhodně knihu pozvedl.

Celkově knihu hodnotím jako lehký nadprůměr, právě díky tomu závěru a námětu. Maličko ubrat na klišé a bylo by to geniální. Achjo, možná je načase si přiznat, že patnáct už mi nějaký ten pátek není!

všechny komentáře

Související novinky (1)

S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hotel Magnifique v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

hotely pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány

Autorovy knížky

2023  76%Hotel Magnifique