Hotel Sen, pokoj 36 přehled

Hotel Sen, pokoj 36
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420497/bmid_hotel-sen-pokoj-36-sxc-420497.png 4 23 23

Odvážná až drásavá výpověď o lásce po změně pohlavní identity. Jaký vlastně bude život po přeměně? Je možné, aby muž po padesátce v konečně správné identitě obstál ve světě biologických samců a naplnil svou celoživotní touhu po lásce? Takové a další otázky si klade Mike Perry ve volném pokračování autobiografického románu Klec pro majáky. A právě závěrečná myšlenka jeho prvotiny, formulovaná jednou z postav, jakoby předznamenala téma nového románu: "... víte, že už můžete milovat jako chlap a dostáváte košem taky jako chlap. Ještě to moc neumíte, pravda, a zbytečně se kvůli tomu svíjíte, ale to je o zvyk…" Autor v emocemi naplněné próze opět poodhaluje roušku života lidí, kteří žiji vedle nás, jenom se narodili do "nesprávné" tělesné schránky. Jejich víra v lásku a touha po naplnění citového života je však nezměrná i nezničitelná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel Sen, pokoj 36. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Jane2016
04.05.2024 3 z 5

„Hotel sen“ je kniha, která má tak krásnou obálku, že jsem si řekla, že si ji musím přečíst! Ačkoliv se říká, že by čtenář neměl dávat na první dojem, myslím, že většina z nás se tímto pořekadlem neřídí.

Do čtení jsem se pustila bez jakýchkoliv očekávání a musím říct, že jsem překvapená. Kniha je plná nevšedních témat – změna pohlavní identity a život po ní. Jde o velmi náročné téma, které je ale pojaté velmi dobře.

Bohužel mi nesedl styl, ve kterém je kniha napsaná, a proto jsem v rámci psaní této recenze trochu rozpačitá.

Pokud Vás zajímají podobná témata, rozhodně se do knihy pusťte, každopádně já toto čtení hodnotím spíše průměrně.

eliska2669
11.11.2023 3 z 5

Hrozně zajímavý vhled do života člověka... úplně obyčejného života... až na to, že vůbec. Moc mi nesedl styl psaní, nebo spíš určité fráze a jakýsi "mladistvý" slang, asi bych to nazvala trochu cringe. Ale to je asi prostě součást autentické výpovědi. Je to drsné, depresivní a svým způsobem bych to nakonec i doporučila.


lidunka1
30.01.2023 3 z 5

V pokračování Majáků už je hodně milostných líčení, ale i Mike, který je " vrbou" dalším přátelům. Mike je kvůli lásce ochoten nechat se zničit. A správně připomíná uzounkou skupinu mezi láskou a nenávistí. Ve srovnání se životy některých lidí, je můj vlastní život procházkou růžovou zahradou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hotel Sen, pokoj 36 v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit3x