Hovoriaci balík přehled

Hovoriaci balík https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205183/bmid_hovoriaci-balik-Hm7-205183.jpg 5 332 332

Do slnečného Grécka prídu na letné prázdniny Šimon a Peter k sesternici Penelope. Raz nájdu na morskom pobreží prečudesný balík, ktorý sa im prihovorí ľudskou rečou. Žijú v ňom papagáj a pavúčica. Títo dvaja spoločníci sa nedobrovoľne ocitli za hranicami rozprávkovej krajiny, odkiaľ ich vyhnali baziliškovia. Násilím sa zmocnili v Mytológii vlády a troch Veľkých kníh spravodlivého vládcu, známeho čarodejníka Habakuka Hanibala Junketberryho. Všetko toto vyrozpráva deťom múdry papagáj, ktorého nadnesený jazyk a vyjadrovacie spôsoby vyvolávajú neraz čitateľov úsmev. A keďže niečo pre záchranu Mytológie treba urobiť, poprosí deti o pomoc. Deti nadšene súhlasia. Či sa im podarí premôcť baziliškov a zachrániť všetky rozprávkové bytosti, o tom sa, milí mladí čitatelia, dočítate v tejto knihe.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

The Talking Parcel , 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hovoriaci balík. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

simca9342
27.04.2024 5 z 5

"Z pravěku"

Čtivé, tajemné a napínavé pohádky, které dospělé přenášejí do časů, kdy sami byli dětmi do toho jiného světa plného fantazie, kam se vždy chtěli dostat a nekonečných dobrodružství, které chtěli zažít.

Moška
27.02.2024 5 z 5

Jako malá jsem ji milovala a přečetla snad desetkrát. A tak mi na ni padl zrak nyní, mírně po padesátce. A pořád je to parádní čtení, které si moc užívám.
Hledáte-li skvělou knihu pro děti, ať už pro samostatné čtení nebo předčítání - zde je!


Lucif
18.02.2024 1 z 5

Knihu jsem koupila jako dárek, protože GERALD DURRELL je ÚŽASNÝ AUTOR, ale četla to moje mamka a byla zklamaná, nedočetla - nelíbil se jí pavouček, který neustále komandoval papouška a také, že zvířata dělají to, co lidi (čistí si zuby atd.). Určitě se to mnohým bude líbit, ale my jsme od něj čekaly trochu něco jiného. Gerald Durrel má tolik krásných příběhů o zvířatech, které jsem si četla už na škole a pak jsem se k nim vracela a četla je i synovi, když byl malý. Milujeme zvířata a ty příběhy jsou opravdu super zajímavé. VĚTŠINA KNIH OD G.D. JE URČITĚ NA 5* A DOPORUČUJI JE VŠEM, ale tato bohužel není pro každého (a to mám pohádky i G.D. moc ráda).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hovoriaci balík v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených504x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených60x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech1x